Már nyomtatókat is kezel az Asus Wi-Fi routere

Az Asus legújabb, Draft N 2.0 szabványú routere, az RT-N13U már nyomtatókat, szkennereket vagy akár külső háttértárakat is kezelhet, mivel 2.0-s USB csatlakozó került rá. Ennek köszönhetően akár a számítógép bekapcsolása nélkül is mehet a letöltés éjjel-nappal, a hét minden napján, a nyomtatók pedig külön szerver nélkül megoszthatók a hálózaton. A beépített antennák nagyobb területet képesek lefedni, mint a külső megoldások. Az RT-N13U előző változata, az RT-N13 már járt a szerkesztőségünkben is, ahol a teszteken elég jó eredményeket értünk el vele.

Az N13U-n is az EZ felhasználói felület egyszerű használhatóságát élvezhetjük. A sok hasznos beépített program közül az USB-s routernél az egyik legfontosabb az EZ All-in-One Printer nevű, amellyel több felhasználó között oszthatunk meg nyomtatókat és szkennereket. A router az egyes számítógépektől érkező nyomtatási kérelmeket egyszerre fel tudja dolgozni és továbbítani a megfelelő eszközre, így növelve akár egy egész iroda hatékonyságát. Az All-in-One Printer a piacon lévő összes nagyobb gyártó termékeit felismeri és támogatja.

A további hasznos programok között megemlíthetjük a Quick Internet Setupot (QIS), amellyel három egyszerű lépésben állíthatjuk be az internetkapcsolatot. Az Ai Diskkel egy fájlmegosztó szervert lehet beüzemelni néhány kattintással. A Dr. Surf valós idejű diagnosztikát végez és a hibakeresésben segít. Az EZ QoS-sel a sávszélességet oszthatjuk fel és priorizálhatjuk az egyes alkalmazásokat.


[+]

Az RT-N13U három módban használható, amit az alján található kapcsolóval állíthatunk. Működhet normál útválasztóként (router), jelismétlőként (repeater) és hozzáférési pontként (access point), attól függően, hogy mire van szükségünk. A 2.0-s USB-n kívül egy WAN és négy LAN csatlakozója van. 265 grammos tömegéhez 165 x 125 x 30 mm-es méret társul, kezeli a WEP, WPA, WPA2 kódolást. Az ára 60-70 dollár körül alakul.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés