Megérkezett minden idők legerősebb Alienware notebookja

Az új Area-51 M17x – ahogyan azt az Alienware-től már megszokhattuk – számtalan konfigurációban rendelhető. Neve azt is elárulja, hogy a mobil erőgép 17 colos kijelzőt kapott, az LCD panel felbontása 1920x1200 képpont. A megjelenítésről NVIDIA grafikus vezérlő (GeForce 8600M GT, 8700M GT vagy 8800M GTX) gondoskodik, ideális esetben dupla GeForce 8800M GTX változatban (SLI). Utóbbi alkalmazásakor a grafikus alrendszer 1024 MB saját memóriával gazdálkodik. Az új Area-51 „motorja” Intel-alapokon nyugszik, Core 2 Duo mellett a gyártó 2,8 GHz-es Core 2 Extreme (X9000) processzorral is képes felszerelni, amit alapkiépítésben 1, optimális esetben maximum 4 GB RAM támogathat.

Alienware Area-51 M17x

A kifejezetten játékok futtatására készült mobil számítógép támogatja a RAID üzemmódot, SmartBay dokkoló segítségével pedig akár három SATA merevlemez fogadására is képes, így a maximális háttértár-mérete elérheti a másfél terabájtot is. A harmadik HDD egyébként – a SmartBaynek köszönhetően – bekapcsolt állapotban is cserélhető. Optikai meghajtóként DVD- vagy Blu-ray-író/olvasó egység jöhet számításba, és természetesen a Bluetooth 2.0, illetve 802.11b/g/n Wi-Fi vezeték nélküli kapcsolódásról, a Gigabit Ethernetről sem kell lemondaniuk a vásárlóknak.

Alienware Area-51 M17x

Ha a 17 colos kijelző kicsinek bizonyulna, HDMI és S-Video csatlakozón keresztül továbbíthatjuk az M17x képét egy külső megjelenítőre. Az Alienware legizmosabb notebookja nyolccsatornás beépített hangrendszert, érintőpanelt, webkamerát, távirányítót, négy USB, két FireWire, fejhallgató-, valamint mikrofoncsatlakozót, tévétunert, kártyaolvasót, optikai hangkimenetet és ExpressCard kártyafoglalatot is kapott. Ilyen teljesítmény mellett feltehetőleg még 12 cellás akkumulátora sem fog üzemidőrekordot dönteni, de ez nem is szerepelt a gyártó tervei közt. A vásárlókat is inkább teljesítményével és felszereltségével fogja meghódítani a közel 5 kilogrammos notebook, mint mobilitásával. Az Area-50 M17x indulóára 1755 euró, de kiépítéstől függően átlépheti akár a 4500 eurós határt is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés