Megjöttek az első, Socket AM4-es MSI MAX alaplapok

A vállalat négy B450-es modellel frissített, amelyek hosszabb távon kiváltják az elődöket.

Másfél hete írtunk arról, hogy az MSI újra kiadja bizonyos Socket AM4-es alaplapjait. Ezek lényegében az eredeti modellek másolatai, csak a vállalat 128 helyett 256 megabites BIOS chipet alkalmaz, így lényegesen több hely van az egyre nagyobb mikrokódnak, és a kényelmi funkciókról sem kell lemondani.


[+]

A vállalat először a B450-es alaplapokra fókuszált, ugyanis ezeknek van a legnagyobb piacuk. A cég szerint a játékosok keménymagja úgyis az X570 felé veszi az irányt, tehát leginkább a pénztárcabarát megoldásokat kereső réteget kell kiszolgálniuk. A B450 Tomahawk MAX, B450M Mortar MAX, B450-A Pro MAX és B450M Pro-VDH MAX modellek esetében jó hír, hogy a nagyobb BIOS chip azt is lehetővé teszi, hogy az összes Socket AM4-es processzort támogatni tudják, így a Bristol Ridge-től kezdve a Matisse kódnevű fejlesztésig megesznek mindent a friss alaplapok, méghozzá ugyanazzal a BIOS-szal.


[+]

A jövő szempontjából is van még hely, bár az MSI erre vonatkozóan nem tett bejelentést, de utaltak rá, hogy ha jönnek még új processzorok, akkor azok kezeléséét korlátozások nélkül be tudják építeni. Itt ugye a vállalatnak vigyáznia kell, hogy ne jelentsenek be semmit az AMD készülő fejlesztéseiről, tehát muszáj általánosságban beszélniük a témáról. Maguk a MAX-os eleinte egy picit drágábbak lesznek a normál társaiknál, de az eredeti modelleket fel fogják váltani, és beállnak majd ezek árszintjére.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés