Megújul és új taggal bővül a Samsung felső kategóriás Series 9 notebookcsaládja

A tavalyi évben rajtolt el a Samsung notebookok 9-es szériája, melynek egyetlen tagját teszteltük is. Az NP900X3A típusjelzésű notebook akkor nem felelt meg minden szempontból az Intel Ultrabook követelményeknek, valamint ára is magasabb volt a vártnál, de maga a készülék igen tetszetős volt. A Samsung továbbra is foglalkozik kedvenc zászlóshajójával, így a korábban pedzegetett Series 5-ös Ultrabookok mellett érkezni fog a Series 9 megújított változata, mely a hírek szerint szintén megfelel majd az Ultrabook jelző használatához szükséges kívánalmaknak.

Az új 9-essel kapcsolatos egyik legfontosabb változás, hogy a tovább szépített, unibody héjba ültetett 13"-es kijelzővel felszerelt modell mellett egy 15"-es verzió is készül. A CES-en szerzett előzetes információk szerint a kisebbik változata 1,16 kg-ot nyom a mérlegen és vastagsága 12,9 mm körül alakul, míg a 15"-es masina 1,59 kg lesz és 14,9 mm vastag. Érdemes egy pillantást vetni nyitott állapotban a kijelző vékony kávájára is, ami még inkább növeli a kijelző méretét. Ez jó hír, főleg azt figyelembe véve, hogy mérettől függetlenül 1600x900-as képfelbontást kapunk mindkét gép esetében.


[+]

A két eszköz specifikációja az előzetes információk alapján megegyezik majd, de most nem számíthatunk Ivy Bridge processzorokra, hiszen a megjelenést február végére tűzte ki a gyártó. Éppen ezért egyelőre a Sandy Bridge-es Intel Core i5-2467M központi egységé lesz a főszerep a szokásos HD Graphics 3000 grafikus maggal, valamint 4 vagy 8 GB memóriával. A tároló szerepét természetesen SSD látja el minimum 128, maximum 256 GB-os változatban.

A megjelenés pontos időpontja mellett (ami egyébként február 27-ére esik, de minden bizonnyal ez csak az USA-ra vonatkozik) az árat is elárulták az illetékesek. Nos, a kisebbik változat alapára 1399, a nagyobbiké pedig 1499 dollár lesz, ami nem kevés, de aki olcsóbb Samsung Ultrabookra vágyik, azok a korábban is emlegetett, picit visszafogottabb Series 5 gépekből válogathatnak majd. Utóbbiról hamarosan hivatalos, hazai piacra vonatkozó információkkal is rendelkezni fogunk, amiket azonnal megosztunk majd.

Azóta történt

Előzmények