Samsung notebook blog: Ultrabook-gyilkos lesz a Series 3 NP350 notebook?

Amikor megérkeztek szerkesztőségünkbe az új Samsung notebook család 3-as szériájába tartozó gépei, rudi egyből rápörgött a 12,5"-es NP350U2B típusra. Nem csoda, hogy így történt, hiszen papíron olyan specifikációval rendelkezett, ami nagyon meggyőzőnek bizonyult már látatlanban is. A 12,5"-es paraméter már megadta az alaphangot, így a 298,9 x 197,8 x 26 mm-es méretből szinte csak a vastagságot jelző 26 milliméter volt az, ami miatt az Ultrabookok közé nem igazán lehetett volna besorolni (persze eltekintve attól, hogy a hardver sem felelt volna meg a követelményeknek), de még ez sem olyan eszméletlenül vastag, hogy okunk lenne a sértődésre.


[+]

Mindehhez 1,4 kilogrammos tömeg tartozik, ami igazán jól hordozhatóvá teszi a kis notebookot. Ha ehhez még hozzávesszük a matt, vékony kávás kijelzőt, IEEE 802.11 b/g/n szabványú Wi-Fi kártyát és 320 GB-os merevlemezt, akkor egy ideális munkaeszközt ismerhetünk fel benne. A Core i3-2310M processzor ugyan nem egy erőgép, és a 2 GB memória sem fog rekordokat döntögetni, pláne nem az integrált Intel HD Graphics 3000 IGP-vel, azonban plusz tízezerért Core i3-2330M és 4 GB jár mellé, ami vállalható pluszkiadást jelent. Ez már az a szint, ami mindennapos irodai munkához bőségesen elegendő, ugyanakkor nagy grafikus teljesítményt nem igénylő szórakozáshoz is remekül használható – és ide még az 1366x768 pixeles felbontás megfelelő.

Hogy mindez mennyibe kerül? A Samsung Series 3 NP350 notebook alapára körülbelül bruttó 155 000 forint (több memóriával, erősebb processzorral 165 000 forint), amiben természetesen benne van a 2 év garancia és a 72 órás pixelhiba-garancia is. Ez lényegesen olcsóbb, mint mondjuk a leggyengébb Ultrabook (mely szintén Core i3-as), viszont csak picit nehezebb és kicsit nagyobb nála, tehát viszonylag alacsony áron juthatunk egy remek hordozhatósági paraméterekkel rendelkező notebookhoz.

Tévedés azonban azt gondolni, hogy elfogultak lennénk, vagy egy ilyen, sok szempontból kiváló eszközt ennyire rövid bejegyzésben kivégeznénk: hamarosan teljes értékű teszttel jelentkezünk a PROHARDVER! notebook teszt rovatán belül.

Azóta történt

Előzmények