Jövőre hozza DDR5 és HBM2 memóriáját a Micron

Előbbi kritikus projektnek számít, míg utóbbiba valószínűleg a piac kényszerítette be a céget.

Még idén májusban demonstrálta DDR5-ös szabványú memóriáját a Micron, amelyben a Candence nyújtott segítséget. A JEDEC ugyan magát a szabványt még mindig nem véglegesítette, de az említett memóriagyártó még mindig úgy számol, hogy a következő év végén megkezdhetik a DDR5-ös memórialapkájuk gyártását.

Első körben egy 16 gigabites memóriachipről lesz szó, amely 18 nm-nél alacsonyabb csíkszélességű node-on fog készülni. A DDR5 terjedését először a szerverpiacon várják, pusztán a memória karakterisztikája miatt, és a 2020-ban érkező szerverplatformok lehetnek az elsők, amelyek az említett szabványra építenek.

A Micron a fentiek mellett nyit a HBM2 felé is. Bár a vállalat az utóbbi szabványt kerülte, ugyanis inkább a hasonló koncepciót megvalósító HMC-t favorizálták, de be kell látni, hogy piac ezt nem különösebben zárta a szívébe, és a többség inkább a HBM-nek szavazott bizalmat.

A vállalat a következő év során mutatja be HBM2 portfólióját, ami egyébként nem jelenti azt, hogy a HMC-től megválnak, így utóbbi memória is elérhető marad.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés