AZ arany középutat célozza a Micron LPDDR4X-es memóriája

A vállalat első generációs fejlesztésére 6 GB-os memóriachip épül, ami viszont bitang gyors.

A Micron bejelentette az első generációs, LPDDR4X szabványú memórialapkájának tömeggyártását. A második generációs 10 nanométeres osztályú, konkrétan 1Y-nm elnevezésű gyártástechnológián készülő fejlesztés 12 gigabites kapacitással rendelkezik, a beállítható effektív órajel pedig maximum 4266 MHz lehet.

A konkurens Samsung ennél már nagyobb kapacitású memóriát is gyárt, de a Micron koncepcióból tervezte így a saját megoldását, ugyanis ezt olcsóbb gyártani. Eközben a kínált, négy lapkából álló, 6 GB-os LPDDR4X-es memóriachip kellő kapacitást biztosít az új okostelefonok számára, továbbá a négycsatornás csomag 34,1 GB/s-os adatátviteli teljesítménye is igen kellemes.

A Micron szerint a jelen memóriaárak mellett ez az optimális választás, mivel egy 8 GB-os LPDDR4X-es memóriachip túlságosan megdrágítaná az ultramobil rendszereket, miközben a szoftveres oldalt tekintve az előnye csak marginális lenne.

A vállalat már nagy mennyiségben gyártja az új lapkát, illetve a rá épülő memóriachipet, azt azonban nem árulták el, hogy kik a megrendelők.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés