A Microsoft felgyorsította az új Windows debütálását

A Microsoft Windows 8 operációs rendszere, illetve annak új verziói szempontjából a kirobbanó siker elmaradt, ami több problémára is visszavezethető, de a vállalat inkább a jövőbe tekint. Már egy ideje nem titok, hogy készül egy Threshold kódnevű operációs rendszer, amelyet szokás Windows 9-nek is emlegetni, de az új pletykák szerint egyszerűen csak Windows lesz a neve. Persze biztosan kap majd egy verziószámot, ami alapján azonosítható, de a Microsoft ezúttal az egyszerűsítésre tör.

Az új Windows rengeteg újítást fog majd bevezetni, és ezek közül az egyik a klasszikus Start menü újragondolása, amely az eddigi adatok szerint ugyan eltér a megszokott formától, de funkcionalitásban inkább a Windows 7-hez hasonlít majd. Persze a csempék is megmaradnak, viszont némileg más formában. Tulajdonképpen a Microsoft ötvözte a Windows 7 és a Windows 8 felhasználói felületének legjobb tulajdonságait, így az asztali és a mobil piac felhasználó célcsoportját egyszerre ki lehet szolgálni. Mivel itt érte a legtöbb kritika a Windows 8-at, így a megfelelő felhasználói felületre a Microsoft tényleg nagy figyelmet szentel.

Az új Start menü
Az új Start menü (forrás: WinFuture) [+]

Az új Windows persze funkcionálisan is kínál majd rengeteg extrát, amelyekről a vállalat egészen konkrét adatokat majd csak később közöl. A legfrissebb hírek szerint erre túl sokat amúgy sem kell várni, mivel az új operációs rendszer előzetese szeptember végén elérhetővé válik. Ez szokás szerint egy funkciókban némileg lebutított opció, amely elsődlegesen a felhasználói tesztekre szolgál.

Ha minden a terv szerint alakul, akkor a végleges rendszer a következő év tavaszán érkezik meg, ami jó hír annak fényében, hogy korábban a 2015-ös esztendő végére vonatkozó időpontok is felmerültek. Ugyanakkor úgy tudjuk, hogy csak az operációs rendszer legfontosabb elemei lesznek bekapcsolva, míg bizonyos funkciókat az év végéig érkező folyamatos frissítések aktiválnak. Ez manapság nem olyan kritikus, mivel a legtöbb számítógép csatlakozik az internetre, tehát az újításokat később is hozzá lehet adni a rendszerhez.

A Microsoft számára láthatóan fontosabb, hogy minél hamarabb lerakjanak az asztalra egy eladásokban várhatóan jól teljesítő Windowst, még akkor is, ha pár funkcionális extrát csak a megjelenés után fognak benne aktiválni. Utóbbiak hiánya valószínűleg nem megy majd a felhasználói élmény rovására, tehát a kezdeti szakaszban nélkülük is eladható lesz a termék.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés