Hirdetés

Frissíti Miracast adapterét a Microsoft

A Microsoft másfél évvel korábban mutatta be a Wireless Display Adapter nevű eszközt, amely Miracast szabványon keresztül történő vezeték nélküli képtovábbítást biztosított a kompatibilis PC-ken. Ez akkoriban a Windows 8.1-hez készült, de a Windows 10-hez is tökéletes volt, hiszen a frissebb operációs rendszer nem vesztette el a korábban beépített szoftveres alapokat.

Az új Wireless Display Adapter 2 ugyanazt a célt látja el, amit a korábbi modell, vagyis felfogható egy vevőegységnek, amelyet tulajdonképpen egy HDMI bemenethez csatlakoztatva biztosítja a vezetnék nélküli képet az amúgy Miracast szabvánnyal nem kompatibilis tévékre, illetve monitorokra. Az USB port természetesen továbbra is megmaradt, hiszen a termék innen szerzi a működéshez szükséges áramot.

Ami változott az a külső. Egyrészt sokkal átgondoltabb lett a dizájnja, így tény, hogy jobban fog mutatni. Különösebb jelentősége ennek nincs a késleltetés csökkentésének azonban már annál inkább. A Wireless Display Adapter 2 ugyanis az elődhöz képest kisebb késleltetést kínál, ami fontos szempont a vezeték nélküli képtovábbítás szempontjából, mert ezen a ponton érkezik a koncepcióra a legtöbb panasz.

A Microsoft Wireless Display Adapter 2 egyelőre előrendelhető, méghozzá 50 dolláros áron, vagyis az elődnél olcsóbb lesz. A vállalat a szállítást hamarosan megkezdi, de konkrét időpont erre vonatkozóan még nincs.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés