Miracast adapterrel jelentkezik a Microsoft

A Microsoftot főleg a szoftvereiről ismerhetjük igazán, de a vállalat olyan kiegészítőket is kínál, amelyek esetleg bizonyos funkciók terjedését is segíthetik. Az új Microsoft Wireless Display Adapter pont ilyen, hiszen a Windows 8.1 óta a rendszer támogatja a Miracast szabványon keresztül történő, vezeték nélküli képtovábbítást, amihez természetesen vannak is megfelelő PC-k, de számos tévé vagy monitor még nem képes kihasználni ezt a szolgáltatást.

Szimplán az a gond, hogy a vezeték nélküli képtovábbítás használatához nemcsak az adott PC-be kell Miracast szabványnak megfelelő rendszer, hanem a kijelzőnek is fogadnia kell a jelet. A Microsoft a Wireless Display Adaptert kifejezetten azokhoz a megjelenítőkhöz fejlesztette, amelyek nem rendelkeznek erre alkalmas vevőegységgel, így tulajdonképpen egy HDMI porthoz csatlakozó vevőről van szó, ami képes a továbbított kép fogadására, míg a tévé vagy a monitor az adatot a HDMI-n keresztül kapja meg.

Microsoft Wireless Display Adapter

A szolgáltatás szempontjából a funkcionális élmény ezzel az adapterrel is teljes lesz, azt leszámítva persze, hogy esztétikailag nem mindenhol mutat jól, illetve egy HDMI portot is elvisz. Fontos azt is megjegyezni, hogy az adapter működéséhez szükség van egy USB portra is. Ezen adat nem fog közlekedni, de innen szerzi a rendszer a működéshez szükséges áramot. Magának az USB portnak nem feltétlenül kell a megjelenítőn lennie, de nyilván így a legpraktikusabb.

A Microsoft Wireless Display Adapter 60 dollárba fog kerülni az Egyesült Államokban és Kanadában. Valószínűleg később Európába is eljut.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés