Hirdetés

Mobil processzorokat Socket 478-as alaplapokba!

Az Asus termékújdonsága láttán felmerül a kérdés, hogyhogy nem került eddig ilyesmi a piacra? A CT-479 jelzésű adapter segítségével 479 tűs Intel mobil processzorok ültethetők Socket 478 foglalattal rendelkező alaplapokba. Az eszköz támogatja mind a Banias és Dothan magos Pentium M, mind a Celeron M processzorokat, kihasználva, hogy ezek az asztali CPU-kkal egyező rendszerbuszt használnak. Egyedül a Pentium M ULV marad ki a körből, hiszen ez jóval kisebb tápfeszültséget igényel.


Forrás: X86-Secret

Az adapterrel jóval olcsóbban építhetők mobil processzorra alapozó asztali PC-k, mint például az AOpen vagy a DFI speciális lapjaival – igaz ugyan, hogy ezen platformok szíve, az i855GME chipset is az energiatakarékos működésre felkészített noteszgépek világából származik. Egyelőre vizsgálják, hogy az Asus új megoldása miként működik együtt a BIOS-okkal, ám mélyreható beavatkozásokat valószínűleg nem igényel. A CT-479 jelenleg csak a gyártó P4P800 jelű alaplapjával végzett teszteket állta ki hivatalosan, ám nincs kétség afelől, hogy hamarosan több Socket 478-as lap is felkerül a kompatibilitási listára.

A hírek szerint a kellék egy megfelelő hűtőbordával kerül forgalomba – mindössze néhányszor tíz eurós áron. Árammal egy floppycsatlakozón keresztül látható el, jumpere pedig a 100, illetve 133 MHz-es FSB közötti választásra ad módot.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés