Hordozható konzollá változtatja a telefont a MOGA Pro

A MOGA az elmúlt hónapokban nagy sikerre tett szert, mivel a játékvezérlő segítségével bármilyen, legalább Android 2.3-as operációs rendszert futtató okostelefont be lehetett fogni egy kis konzolos élményt kínáló játékra. Régóta téma már, hogy az eszközök érintésre érzékeny kijelzője számos játékhoz nem ideális. Bár a vezérlés így is megszokható, de dedikált gombokkal mindenképp jobb az élmény. Pontosan ezért lehet hallani egyre több androidos kézikonzolról, de a PowerA néven ismert cég inkább az aktuális okostelefonokat fogja be erre a célra egy dedikáltan ezekhez fejlesztett játékvezérlővel.

A MOGA azonban néhol hiányosságokban szenvedett, amelyeket a tavasszal érkező MOGA Pro gamepad teljesen kijavít. Az új verzió elsősorban átdolgozott dizájnt kapott, ami látszólag is sokkal jobban illik a kézbe, a gombkiosztás pedig az Xbox 360 vezérlőjét másolja, azaz a két analóg kar mellett egy digitális pad és nyolc gomb kap helyet. Utóbbiak közül kettő természetesen analóg. A vezérlő micro USB porton keresztül tölthető lesz, vagyis nem szükséges külön töltőt beszerezni az AAA elemekhez, továbbá a négy fő tűzgomb háttérvilágítást is kapott, ami persze kikapcsolható. A termék egyetlen feltöltéssel 14 óráig is üzemképes, de a telefonok nyilván nem fogják ennyi ideig bírni a strapát.

PowerA MOGA Pro
PowerA MOGA Pro [+]

A MOGA védjegyének számító rögzítő a Pro verzió esetében is változatlan, így az újdonság gyakorlatilag mérettől függetlenül képes rögzíteni az okostelefonokat. Bár a száz százalékos kompatibilitás nem garantált, ennél jobb rögzítést nem lehet kitalálni. Az érkező vezérlő az elődhöz hasonlóan Bluetooth kapcsolaton keresztül kommunikál, és minimum Android 2.3-as operációs rendszer szükséges a működéséhez. A termékhez természetesen jár majd a MOGA Pivot App, ami lényegében az alkalmazásokkal való kompatibilitást biztosítja, így a gombokhoz egyszerűen hozzárendelhetők a játékbeli funkciók. Számos program már alapból rendelkezik MOGA vezérlőhöz szabott profillal, ami megkönnyíti a felhasználó dolgát, de az eszköz beállítása sem nehéz.

A MOGA Pro emellett tartalmaz egy Pro működési módot is, amire átkapcsolva a termék úgy fog viselkedni, mint egy normál gamepad. Ez azokhoz az androidos játékokhoz ajánlott, amelyek alapból támogatják a játékvezérlőket. A PowerA a tabletekre is gondol. Ezek persze túl nagyok ahhoz, hogy a MOGA Pro rögzítőjébe befoghatók legyenek, de egy állványt biztosít hozzájuk a cég.

A PowerA MOGA Pro valószínűleg az elődjénél is sikeresebb lesz, hiszen jobb kialakítást kapott, és a korábbi modell hiányosságait is sikerült orvosolni. A tavasszal érkező újdonság ára egyelőre még nem tisztázott.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés