Saját gamepaden dolgozik a Samsung

A Samsung az elmúlt héten leplezte le a Galaxy S4 nevű új csúcskategóriás okostelefont, de a rendezvényen egyéb érdekességek is feltűntek a háttérben. Úgy néz ki, hogy a vállalat hisz az Androidban, mint játékplatform, de nem annyira, hogy saját androidos kézikonzolt tervezzenek. Ez persze a kiállított prototípus gamepadet látva nem is olyan nagy probléma. A Samsung megoldása ha dizájnban nem is, de a koncepció tekintetében nagyon hasonlít a MOGA Pro nevű fejlesztésre – az alapvető működés azonos lesz..


(forrás: Engadget)

Lényegében a gamepad kap egy Samsung Galaxy S és Note sorozatú okostelefonokhoz tervezett tartókonzolt, de ez nyilván más termékeket is képes fogadni, hiszen csak az eszköz fizikai rögzítését látja el. Maga a vezérlő két analóg kart, egy nyolcirányú digitális padot és hat tűzgombot kínál, amit 5 funkciógomb egészít ki. Az energiaellátást két AAA elem biztosítja, az adott telefonnal pedig Bluetooth kapcsolaton keresztül történik a kommunikáció.

A Samsung gamepedje valószínűleg az év közepén jelenik meg, de egyelőre még nem biztos, hogy marad ez a kialakítás, illetve az árról sincs adat.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés