Hirdetés

MSI Z68A-GD80 (G3): PCIe 3.0 az MSI-tól is

Tegnap adtunk hírt az ASRock Intel Z68 chipkészletre épülő alaplapjáról, mely egy külön vezérlőchippel kompatibilis lesz a PCI Express 3.0 csatolófelületű grafikus kártyákkal, ha Ivy Bridge processzor kerül majd az alaplapba. A hír kapcsán megemlítettük, hogy az MSI-nak is van hasonló megoldása, ám hivatalos bejelentés még nem érkezett róla. Úgy tűnik, hogy ez utóbbi gyártó már régen elkészült a Z68A-GD80 (G3) jelzésű alaplappal, de a piaci indulást későbbre tervezhették, mivel az ASRock híre után ők is megtették a bejelentést, amiben a gyártó szintén azt állítja, hogy övé az első PCI Express 3.0-s alaplap (aztán majd eldöntik egymást közt, hogy valójában kit illet meg az elsőség).


[+]

Az MSI ugyan nem részletezi a saját megoldását, de gyanítható, hogy a PCI Express 2.0 sávonkénti 500 MB/s-os sávszélességének megduplázására és ezúttal a 3.0-s szabvány megteremtésére ugyanazt a PLX PEX8608 chipet használták fel, amit az ASRock is, így az SLI és CrossFire többkártyás üzemmódok, valamint a Z68 szolgáltatásai között megtalálható LucidLogix Virtu is aktív lesz.

A kiadott közlemény egyébként nem túl bőbeszédű, csupán a mellékelt képet jobban megnézve kapunk bővebb információt a felszereltségről és a kimenetekről. Ami az árat és a megjelenés időpontját illeti, az előbbit nem hozta nyilvánosságra a gyártó, utóbbinak pedig július végét jelölte meg.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés