Hirdetés

Olcsó atomizált MacBook-klón érkezik

Valószínűleg már senki nem lepődik meg, ha egy népszerű terméknek – legyen az elektronikai eszköz, mint számítógép, mobiltelefon vagy akár egy gépkocsi – egy idő után piacra kerül a kínai utánzata. Az Apple MacBookja sem először szolgál mintául egy ilyen klónkészüléknek. A legújabb változat ezúttal Dragonfly QT Pro néven érkezik. A 14 hüvelykes képátlójú, 1366x768 pixeles felbontású, LED-es háttérvilágítású monitorral felvértezett gépezet konfigurációját tekintve valójában egy netbook, tehát teljesítményben jóval elmarad a manapság már Core i5 vagy i7 processzorokkal is kapható MacBookoktól.

Dragonfly QT Pro
Dragonfly QT Pro - alma helyett szitakötő (forrás: www.shanzai.com)

A készülékbe az 1,66 GHz-es Intel Atom D410 CPU-t tették, ami mellé 1 GB memória került, a grafikus megjelenítésért pedig a váltható ION 2 GPU felel a GMA 3150-nel együtt. Az adattárolásra 160 GB-os merevlemeze használható, a vezeték nélküli hálózati kapcsolatok létrehozásáért pedig a beépített 802.11b/g/n-es Wi-Fi modul felel.

Dragonfly QT Pro - csak a slot-in optikai meghajtó hiányzik
Dragonfly QT Pro - csak a slot-in optikai meghajtó hiányzik (forrás: www.shanzai.com)

Az 1,9 kg-os tömegű, 339 x 241 x 19~26 mm-es méretű QT Pro kártyaolvasóval, D-Sub illetve HDMI porttal, valamint 1,3 megapixeles webkamerával is rendelkezik. A 4200 mAh-s akkumulátora az előzetes információk szerint mindössze 2-2,5 órányi használatot tesz lehetővé, ami nem túl sok. Az alumínium borítású klón nagyjából 440 dollárnak megfelelő összegért vásárolható meg, megjelenése májusra várható. Arról nincs információ, hogy a termék a nyugati piacon beszerezhető lesz-e.

Dragonfly QT Pro - szemből elég megtévesztő
Dragonfly QT Pro - szemből elég megtévesztő (forrás: www.shanzai.com)

Előzmények

Hirdetés