Netbook és tablet Atom N450 processzorral

Érdekes géppel jelentkezett a ZaReason. A Teo ugyanis nem a manapság elterjedt és közkedvelt Windows 7-tel kerül forgalomba, hanem Ubuntu Netbook Remix 9.10 került rá. Ami még érdekesebb, hogy ennek ellenére egyáltalán nem olcsóbb, mint a Microsoft operációs rendszerrel felszerelt társai, hiszen körülbelül 460 dollárért lehet majd megvásárolni.

ZaReason Teo
ZaReason Teo

A belsejét tekintve semmiben sem különbözik egy átlagos készüléktől, illetve egyvalamiben mégis. A 10 colos, 1024x600 pixeles kijelző ugyanis matt. Processzorként az 1,66 GHz-es Intel Atom N450 dolgozik benne, a grafikáról pedig az integrált GMA 3150 vezérlő gondoskodik. A memória 2 GB, a winchester pedig 160 GB-os – ez utóbbi természetesen tovább bővíthető. A hálózatokhoz az Ethernet vagy a 802.11b/g/n szabványú Wi-Fi adapter segítségével lehet kapcsolódni. Pozitívum, hogy a hamarosan a boltokba kerülő gépben hatcellás akkumulátor van, ami akár 8 órás üzemidőt is biztosíthat.

Asus Eee PC T101MT
Asus Eee PC T101MT

Az Asus T101MT nevű készülékéről már korábban beszámoltunk, akkor azonban még nem lehetett tudni, hogy a 10 colos, kifordítható, multi-touchos érintőképernyővel felszerelt netbook-tablet mennyibe fog kerülni, és mikor jelenik meg. Nos, azóta kiderült, hogy már áprilisban körünkben köszönthetjük a csinos gépecskét, és az ára sem lesz megfizethetetlenül sok: körülbelül 500 euróba fog kerülni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés