Hirdetés

Ősszel érkezik az ExoPC Slate

Az ExoPC Slate a legutóbbi hírek szerint már nyáron megjelent volna, ám a friss információk alapján kicsivel többet kell várni a tablet jellegű készülékre. A jelek szerint szeptember hetedikét lehet bejelölni a naptárba, legalábbis az Egyesült államokba, Kanadába és Franciaországba ekkortól lesz megvásárolható a gépezet előreláthatólag 599 dolláros áron. Ez az ExoPC 32 GB-os SSD-vel ellátott változatának ára, ám kétszer ekkora kapacitású háttértárral is elérhető lesz a termék.

ExoPC Slate [+]
ExoPC Slate [+]

A kisméretű gép konfigurációja is jelentősen változott, mivel az eddigi Atomos platformot lecserélték az újabb Pine Trailre. Processzorként az N450-es típust találjuk majd benne, ami 1,66 GHz-es órajelen üzemel. A grafikus megjelenítésért az integrált Inteles megoldás felel majd, a DDR2-es szabványra épülő rendszermemóriából pedig 2 GB-ot tettek bele a tervezők. A Broadcom Crystal HD vezérlőchipje is helyet kap a termékben, így lehetővé válik az 1080p-s nagyfelbontású filmek lejátszása, ám fontos megjegyezni, hogy a 11,6”-es képátlójú kijelző csak 1366x768 pixelt támogat. Ez utóbbi természetesen multi-touch-os érintőképernyő lesz, mégpedig a kapacitív technológiára alapozó változat.

ExoPC Slate [+]
ExoPC Slate [+]

A 850 grammos, 288 x 190 x 14 mm-es méretű szerkezetből nem spórolták ki a 802.11b/g/n-es Wi-Fi modult és a 2.1-es Bluetooth adaptert sem, de az 1,3 megapixeles webkamera, a gyorsulásmérő és az SD kártyaolvasó sem hiányzik, ráadásul mini HDMI kimenet és két darab 2.0-s USB port is került rá. Az ExoPC Slate-re tehát őszig várni kell még, ugyanis akkor jelenik meg hivatalosan is az egyedi kezelőfelületes Windows 7 operációs rendszert használó tablet.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ExoPC

Előzmények

Hirdetés