Packard Bell EasyNote TSX – kellemes külső, vállalható belső

A Packard Bell modelljein belül is vannak kicsit komolyabb darabok, ám ezek már nem a K széria tagjai, hanem az általános használatra szánt V családból kerülnek ki. Ezen belül is vannak még feljebb helyezett konfigurációk, mint például a TSX, mely valami pici extrát tartogat. Ez a plusz pedig nem más, mint maga a készülékház, ami jelen modellnél valóban nagyon kellemesre sikeredett annak ellenére, hogy műanyagból készült. Vannak notebookok, melyek tapintása igen kellemetlen, mert kopogós műanyagokat használnak fel, amire ráadásul sokszor ragadós lakkozott felületet fújnak. A TSX szerencsére nem ilyen, hanem határozottan minőségibb érzetet kelt, ráadásul a matt felületen kialakított motívumok nem festés útján kerülnek fel, hanem dombornyomással, így külön ragadós-csillogós lakkréteg sem került rá.


[+]

A terméket felnyitva hasonlóan jó anyagokkal találkozunk, a csuklótámasz és a touchpad a fedéllel megegyező anyagból készült, de a rá hajazó textúra itt már kevésbé érdes, hogy a használat közben ne legyen zavaró. A billentyűzet körüli részt nem bonyolították ennyire túl, de talán nem is volt rá szükség, az ezüst szín jól harmonizál a méz-bronz fedéllel és a fekete kávával. Ez utóbbi sajnos fényes, akárcsak a 15,6"-es, 1366x768 képpont megjelenítésre képes panel felülete.


[+]

A felületkezelés tehát rendben van, ugyanakkor a notebook formavilága nem követi a mostanság divatos vékony vonalakat, hanem még a pár évvel ezelőtt kialakult klasszikus trendeknek felel meg, így 33 mm-es vastagságával nem neveznénk karcsúnak, illetve 2,6 kg-os tömege is csak átlagos. A nálunk járt TSX66-HR-461HG modellben viszont minden megvan, amire egy átlagos felhasználónak szüksége lehet. Illetve, ha azt nézzük, hogy még egy NVIDIA GeForce GT 520M is fellelhető benne (1 GB VRAM-mal), akkor még talán egy picit több is.


[+]

A processzorra háruló számításokat egy 2,4 GHz-es Intel Core i5-2430M végzi, ami mellé 4 GB DDR3 memóriát és 640 GB tárkapacitású (5400 rpm-es) merevlemezt pakoltak. Nem maradt ki az összeállításból az IEEE 802.11b/g/n szabványú Wi-Fi, a Bluetooth 3.0 és a Gigabit Ethernet vezérlő sem, illetve az 1,3 megapixeles HD webkamera, az 5 az 1-ben kártyaolvasó, valamint a DVD-író is a repertoár része. A kimenetek között természetesen van HDMI és D-Sub, illetve három USB 2.0-s kaput is kapunk – 3.0-s sajnos nincs. A tápellátást egy hatcellás, 4400 mAh lítium-ionos akkumulátorra bízták.


[+]

Mindezért Windows 7 Home Premium operációs rendszerrel és 1 év garanciával már 160 000 forint körül hozzájuthatunk, amiért cserébe egy olcsó, de normális külsejű notebookot kapunk, amiben a hardver is képek kiszolgálni az átlagos felhasználó igényeit.


[+]

Azóta történt

Előzmények