Hirdetés

Professzionális szinten is vizionál az AMD

Korábban már beszámoltunk az AMD víziójáról, ami egyfajta gyűjtőnévként funkcionál a vállalat mobil gépeit illetően. Az üzleti szférába szánt notebookok esetében azonban az Intel a vPro technológiának köszönhetően számos fontos szolgáltatást nyújt, mely eddig hiányzott az AMD repertoárjából. A Vision Pro gyakorlatilag ezt az űrt hivatott betölteni. A kategóriába bekerülő masinák természetesen csak olyan központi egységet tartalmazhatnak, amely támogatja az AMD virtualizációs technológiáját. Ezt persze nem nehéz teljesíteni, hiszen az AMD összes forgalmazott mobil processzora megfelel az elvárásnak.

A Vision Pro része a Trusted Platform Module (TPM) és az Enhanced Virus Protection (EVP) szolgáltatás, amik megkönnyítik a rendszerfelügyeletet. A platform az AMD M880G és az M880MC lapkakészletetet alkalmazza, amelyek egy Radeon HD 4200, illetve 4100 típusjelzésű integrált grafikus processzort tartalmaznak, de igény esetén a hamarosan megjelenő Mobility Radeon HD 5000 széria is használható lesz. A rendszer felépítése megfelel a Windows 7 Professional operációs rendszer összes igényének, és több monitort is képes kezelni, amire manapság egyre nagyobb lesz az igény.

Az Vision Pro minősítéssel rendelkező Lenovo ThinkPad X100e hamarosan kapható lesz az üzletekben, ám a HP is készül megfelelő megoldásokkal, melyek a közeljövőben jelennek majd meg.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Előzmények

Hirdetés