CES 2024: továbbra is bízik a 8K tévékben a Samsung

A vállalat a tartalomhiányt felskálázással oldaná meg.

Volt idő, amikor úgy tűnt, hogy a 8K felbontás lehet a televíziós iparág következő "nagy durranása", azonban az extrémen nagy felbontású megjelenítők valójában sosem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket. Ennek ellenére még mindig vannak cégek, amelyek látnak fantáziát az ilyen típusú eszközökben.

A felskálázásban látják a jövőt
A felskálázásban látják a jövőt [+]

Közéjük tartozik a Samsung is, amely az idei CES kiállításon nyilvánvalóvá tette mindezt. A vállalat több új, Neo QLED családba tartozó, tehát Mini LED háttérvilágítású, kvantumpontos LCD készüléket is bemutatott az eseményen. Amit láttunk az alapján el lehet mondani, hogy a látvány remek, és a 8K-nak egyébként lenne értelme. A legnagyobb probléma még mindig az, hogy egyszerűen nincs elég 8K felbontású forrásanyag, és ezek hiányában egyszerűen nem lehet kihasználni az ilyen televíziókban rejlő lehetőségeket.

A Samsung ezt a felskálázással szeretné áthidalni. Magyarul az a terv, hogy a képfeldolgozó processzor majd átalakítja, felhúzza az alacsonyabb részletességű forrásanyagokat. Ezt már korábban is hallottuk, ám akkor a dolog annyira nem jött össze. Most viszont a cég azt jelentette be, hogy egy teljesen új, még nagyobb teljesítményű, mesterséges intelligenciával felturbózott hardvert használnának erre a célra.

Előzmények

Hirdetés