Samsung blog: IFA összefoglaló, Samsung notebook szempontból

Berlini túránk összefoglalójában azt ígértük, hogy a blogban fogjuk bemutatni a Samsung teljes mértékben megújult notebooksorozatát. Szó szerint sorozatot, ugyanis az új hordozható gépek egy teljesen új, racionálisabb számozási sémával kerülnek bevezetésre, melyről egy korábbi bejegyzésben már részletesen beszámoltunk.


[+]

Az új számozás lényegében és gyakorlatilag a Samsung tévéknél megszokott sémát követi, tehát a gyártó külön szériákra, családokra osztotta a notebookokat, melyeket számokkal jelölnek meg (2, 3, 4, 5, 7 és 9), így könnyebben beazonosítható, hogy mely kategória képviselőjével van dolgunk pontosan.

Series 9

A top kategória képviselőjét, a szupervékony 900X3A típusjelzéssel ellátott gépet az IFA előtt egy nappal mutatta be a vállalat Magyarországon, erről részletesen be is számoltunk. E szériával kapcsolatban újdonság, hogy létezik belőle rézvörös és kék színű limitált változat is. Láthattuk kiállítva a 900X1A verziót is, amely a bemutatott 900-as típus 11,6"-es változata lesz, mely éppen csak picivel fog többet nyomni a mérlegen, mint 1 kilogramm (pontosan 1,06 kg). A kis méret miatt Core i7 processzor nem lesz ebben a típusban (nyilvánvalóan hűtési okok miatt), valamint az SSD is maximum 128 GB lehet, továbbá a kijelző maximális fényereje is 340 cd/m²-re csökken 400 cd/m²-ről.


[+]

Series 7

Ez az a széria, ami itthon sajnos nem lesz kapható, pedig a 7-es Chronos notebook nagyon ígéretesnek tűnik. Masszív felépítés, jó anyagválasztás, vékony káva, slot-in rendszerű ODD, és lesz belőle 13, 14 és 15 hüvelykes változat, valamint egy gamer variáns is 17,3"-es méretben, eltérő kinézettel (nagyobb gombok kék LED-es háttérvilágítással stb). Ugyanebben a sorozatban lesz 11,6"-es slate PC is Core i5 processzorral és 64 GB-os SSD-vel, valamint egy AIO egybegép.


[+]

Series 5

Ez a sorozat lesz gyakorlatilag a Chromebook, melyen a ChromeOS fog futni egyetlen böngészővel és webes programokkal egyetemben. A notebookról semmi hardverrel kapcsolatosat sem lehetett megtudni, de éppen ez a ChromeOS lényege: notebook használata nagyjából nulla számítástechnikai tudással.


[+]

Series 3

A 3-as család 11,6", 12,5", 13,3", 15,6" és 17,3 hüvelykes méretben érkezik, tehát a legnagyobb választék ebben a sorozatban áll rendelkezésre. Ha jobban megnézzük, az ebbe a kategóriába kerülő notebookok hasonlítanak leginkább azokra a gépekre, amiket a Samsungtól eddig megszokhattunk: a dizájn, a billentyűzet, a touchpad és a bekapcsológomb, valamint a házak formája nagyon hajaz az általunk is próbált gépekére.


[+]

Üzleti modellek: Series 4, 2 és 6

A 2-es széria kivételével ezek a gépek mind rendelkeznek TPM modullal és ujjlenyomat-olvasóval, plusz trackpointtal és a hozzá tartozó plusz két gombbal. Az összes Samsung üzleti szériába tartozó notebookokra jellemző, hogy tartós, ellenálló magnéziumházat kaptak, valamint az is, hogy billentyűzetük nem szigetes, hanem sokkal inkább hagyományos kialakítással rendelkezik, és a touchpad és trackpad páros gombjai szolid, kék megvilágítást kaptak. A processzor az Intel második generációs Core i5 vagy i7 lehet, míg grafikus vezérlő ezekben a gépekben az NVIDIA NVS 4200M, mely gyakorlatilag magszinten megegyezik a GeForce GT 520M-mel.


[+]

A kiállított gépek természetesen csak 1-1 darabot képviseltek az adott modellekből, a memória, merevlemez mérete vagy a processzor pontos típusa a legtöbb gépnél módosulhat a piaci igényektől, illetve a vásárló pénztárcájától függően.

További Samsung notebook képek a kiállításról galériánkban érhetők el!

Azóta történt

Előzmények