A Samsung összes LCD kijelző szabadalmát eladta a TCL-nek

A kínai konszern célja, hogy megerősítse vezető pozícióját a folyadékkristályos kijelző gyártó cégek versenyében.

A Samsung már korábban bejelentette, hogy felhagy az LCD kijelzők gyártásával, amit azt jelenti, hogy ezek után mástól szerzik majd be a szükséges paneleket. A döntés mögött gazdasági okok állnak, ugyanis a dél-koreai konszern nem akart árháborúba bonyolódni a komoly állami támogatást kapó kínai és feltörekvő indiai vállalatokkal ezen a fronton.

A COVID-19 járvány miatt ezt elhalasztották, de végül idén júniusban tényleg befejezte a Samsung Display az LCD panelek gyártását, most pedig a The Elec nevű dél-koreai magazin értesülései szerint olyasmi történt, amely visszavonhatatlanná teszi ezt a döntést. Ennek értelmében ugyanis a Samsung eladta az összes, mintegy 2000 darab LCD-technológiával kapcsolatos szabadalmát, mégpedig a TCL konszernnek. Egészen pontosan annak kijelző fejlesztéssel és gyártással foglalkozó leányvállalatának, a CSOT-nek.

A TCL régóta gőzerővel dolgozik azon, hogy vezető pozícióba kerüljön ebben a szegmensben, és ez a döntés tovább erősítheti a kínai holding pozícióit.

Előzmények

Hirdetés