Hirdetés

Samsung Premium Smart Monitor 970 – stílusos professzionalitás

Egy felsőbb kategóriás monitor esetében nem feltétlenül a dizájnra szokták helyezni a hangsúlyt, hanem inkább a belbecsre, azonban a Samsung legújabb megjelenítője, a Premium Smart Monitor 970 nem éri be azzal, hogy csupán egy szürke munkaeszköz, hanem környezetének díszévé kíván válni.


[+]

S27B970 modellszámából már kiolvasható, hogy egy 27”-es monitorról van szó, ehhez mérethez szerencsére nem a szokásos Full HD felbontás, hanem WQHD (2560x1440) párosul, így a megfelelő pixelsűrűségnek köszönhetően éles képet és méretes munkafelületet lapunk. A panel Super PLS (Plane to Line Switching) típusú és LED-es háttérvilágítású, amely 300 cd/m² fényerővel és 1000:1 statikus kontrasztaránnyal rendelkezik. A specifikáció szerint integrált hardveres színkalibráló is a repertoár része, így elméletileg a színhűség is garantált, bár ennek működésével kapcsolatban további információkra nem derült fény.


[+]

Ebben a kategóriában viszont nem jár piros pont a csillogós panelért és káváért (legalábbis a videó alapján erre lehet következtetni), ezt a kockázatot azonban vállalták a stílusos megjelenés érdekében. Magassága, ha szűk keretek között is (10 cm), de állítható, viszont mérete ellenére furcsa módon talpa nem forgatható. A talapzatban DisplayPort, HDMI és dual-link DVI videobemenetek sorakoznak, valamint egy USB csatlakozó, amely egy a jobb oldalon lapuló, dupla portos HUB táplálására szolgál.


[+]

A HDMI port egyébként MHL kompatibilitással is bír, így a megfelelő kábel segítségével egyszerűen csatlakoztathatunk erre fogékony okostelefonokat és tableteket. A fedélzetén két 3,5 wattos hangszóró is helyet kapott, amely bizonyára nem renget falakat, de vészhelyzet esetén jól jöhet. A Samsung S27B970 érkezése valamikor a következő hónapban várható, vételára az Egyesült Államokban 1199 dollár lesz.

Előzmények

Hirdetés