A SmoothCreations kínálja a leggyorsabb Radeon HD 5870-et

A csúcsteljesítményű számítógépek építéséről ismert SmoothCreations bejelentette, hogy náluk érhető el a piac leggyorsabb Radeon HD 5870 típusú grafikus kártyája, mely az XOC Havoc jelzést kapta. A DirectX 11-es API-t támogató termék 1 GB kapacitású GDDR5 szabványra épülő fedélzeti memóriát használ, az alacsony hőmérsékletért pedig egy Danger Den vízhűtőrendszer felel.

Az 1600 shader processzorral működő termék 950 MHz-es mag és 5200 Mhz-es effektív memória-órajellel üzemel, ami túllépi az AMD 850 és 4800 MHz-es referenciaajánlásait. A SmoothCreations szerint némileg megemelt feszültséget alkalmaznak a fenti paraméterek eléréséhez. Érdekesség, hogy az AMD tiltja a gyárilag tuningolt Radeon HD 5800 szériás kártyák forgalmazását, ám ez a korlátozás az OEM gyártókra nem vonatkozik.

A SmoothCreations elmondása szerint a mai naptól lehet megrendelni a vállalat Radeon HD 5870 XOC Havoc kártyával ellátott asztali számítógépeit.

Hamarosan jön a kétszívű király

Az AMD az új generációs Radeon rendszerek körüli „tömeghisztériát” nem hagyja lecsillapodni, ugyanis hivatalosan is bemutatták a Radeon HD 5870 X2 modellt. Egyelőre csak képek kerültek nyilvánosságra, melyeken tökéletesen látszik, hogy két darab Cypress lapka van a kártyán. Az energiaellátást egy 6 és egy 8 tűs tápcsatlakozóval oldák meg, a fogyasztás pedig előreláthatólag alulról súrolja a 300 wattot. Az órajelekről nem derült ki információ, mivel még maga az AMD sem döntött az alkalmazandó paraméterekről.

A kétlapkás rendszer leghamarabb novemberben kerül a piacra, a fogyasztói árról továbbra sincs hivatalos információ, de várhatóan 600 dollár felett lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés