Sokat segít az üzemidőn az Android L

A Google az Android L bemutatásával beszélt a Volta projektről, ami alapvetően az akkumulátor kímélését célozza meg. Az új operációs rendszerben ez nem csak egy szimpla, akkumulátor menedzselését végző program, hanem egy komplex csomag, amelyben több komponens együttesen fejti ki hatását.

A Google hatékonyabbá tette a taszkok ütemezését, mely nagyban hozzájárul az akkumulátor kíméléséhez, de az Android L kiemelten monitorozza az egyes alkalmazások által kifejtett terhelést, emellett ha már csak 15%-nyi energia áll rendelkezésre, akkor az energiatakarékos üzemmód igen agresszív beavatkozásokat is végez, hogy a lehető legtöbb ideig életben tartsa az adott eszközt.


(forrás: Ars Technica)

Az első tesztek meg is születtek ezzel kapcsolatban, így az Ars Technica a teszttelefonon lecserélte az Android 4.4.4-et az Android L-re és ugyanazokat a körülményeket előállítva kiderítették, hogy mennyit érnek a változások. A Wi-Fis böngészésből álló teszt alatt az Android L tesztverziója 36%-kal több üzemidő tett lehetővé, tehát ez alapján a Google tényleg jól dolgozott. Ez persze azt is mutatja, hogy a korábbi Androidok ebből a szempontból mennyire rosszak voltak, de legalább fejlődik a rendszer.

Érdemes kiemelni, hogy az Ars Technica a 15%-os akkuállapotnál aktiválódó agresszív energiagazdálkodást kikapcsolta, így az Android L esetében még tovább nőhet az üzemidő.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés