Hirdetés

Sony-offenzíva készül az iPod ellen?

A világ második legnagyobb félvezetőgyártójaként jegyzett Samsung Electronics Co. a Bloomberg értesülései szerint előrehaladott tárgyalásokat folytat a japán Sonyval, mely alapján létrejöhet a zömében hordozható médialejátszókban alkalmazott NAND flash memóriák piacának egyik legnagyobb üzlete; a Sony közel 1,8 milliárd dollár, azaz hozzávetőlegesen 381 milliárd forint értékben vásárolna a koreai vállalattól memóriachipeket. A japán cég ezzel a Samsung gyártási kapacitásának mintegy ötödét kötné le.


Samsung NAND flash IC-k: bevásárol a Sony?

A Korea Economic egyik minap közölt riportjában névtelenül megszólaló Samsung-illetékes úgy nyilatkozott, hogy a Sony egy vadonatúj médialejátszó piacra dobását tervezi, mellyel az Apple NAND flash memóriát tartalmazó iPodjaival kíván versenybe szállni, és ehhez van szüksége a Samsung, mint memóriagyártó segítségére. Az új médialejátszóról egyelőre csak annyit tudni, hogy legalább 8 GB háttérkapacitással fog rendelkezni, ezzel ugyanakkor az Apple jelenlegi termékválasztékában szereplő egyik modellel sincs egy kategóriában.

Az Apple alig egy hónapja jelentette be, hogy sikerült hosszú távú megállapodást kötni több NAND flash memóriagyártóval – beleértve a Samsungot is – melynek értelmében a vállalat februárig hozzávetőlegesen 1,25 milliárd dollárt (ez nagyjából 265 milliárd forintnak felel meg) fizet meg előre partnereinek. A Samsung ekkor 500 millió dollár értékű megrendelést kapott, ugyanakkor a Sonyval kötendő szerződés pontos anyagi részleteiről nem közölt hivatalos adatokat a gyártó, jóllehet ennek oka elsősorban az lehet, hogy a szerződésre egyelőre nem került aláírás. Erre azonban – amennyiben hinni lehet a forrásoknak – a jövő év első felében sor kerülhet.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés