Hirdetés

SSD adattároló memóriakártyákból

A flashmemóriás adattárolókhoz (Solid State Disk – SSD) hasonló elven működő, flexibilis megoldás tűnt fel a napokban egyes japán szaküzletek választékában. A Century SDB25SD lényegében nem más, mint egy IDE felülettel rendelkező Secure Digital kártyaadapter, mely maximum négy memóriakártyát fogad, és ezek együttes kapacitását kínálja fel az SDD-khez hasonló módon adatok tárolására.


SSD memóriakártyákból: jó ötlet, drágán megvalósítva

Az adapterbe kizárólag párosával illeszthetők memóriakártyák, melyekkel kapcsolatos további megkötés, hogy kapacitásuk és sebességük egyező kell legyen. A kártyánkénti kapacitás maximum 2 GB lehet, azaz a rendszer legfeljebb 8 gigabájtnyi adatot tárolhat. A sebességértékkel kapcsolatban nincs minimális megkötés, ugyanakkor a forgalmazó minimum 20 MB/másodperces írási tempót elérő kártyák használatát javasolja.

Bár a Century SSD-memóriakártya adaptere innovatív és előremutató fejlesztés, aligha várható, hogy szélesebb körben is elterjed, az SDB25SD-re épülő tárolórendszert ugyanis meglehetősen borsos áron forgalmazzák: az adapterért önmagában 258 dollárt kérnek, a négy, 2 GB-os memóriakártyával együtt azonban a teljes költség elérheti az 550-600 dollárt is. Összehasonlításképpen a SanDisk a nemrég bemutatott 32 GB-os SSD adattárolójáért ugyanennyi pénzt kér majd a tervek szerint.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés