Színes, ujjlenyomat- és rezgésálló hordozható HDD-k az ADATA kínálatában

Az ADATA folytatja külső merevlemezcsaládjának bővítését, ezúttal a HV100 jelzésű, USB 3.0-s megoldással. A fekete, kék (a gyártó szerint...szerintünk inkább türkiz), valamint fehér, homokszórt, így ujjlenyomatmágnesként nem működő tokba szerelt eszközök színe egyben a kapacitást is meghatározza, azaz a fenti sorrend szerint 500 GB, 1 TB és 2 TB adatot képesek eltárolni. Fizikai méretük majdnem egyforma, az első két esetben 116 x 79 x 14,9 milliméter, a 2 TB-os esetében a vastagság (azaz az utolsó paraméter) 20,3 milliméterre nő. Tömegük viszont eltérő, rendre 126, 152 és 211 grammot nyomnak a mérlegen.

Mint említettük, az összeköttetés USB 3.0-s, de a vállalat pontos átviteli sebességgel kapcsolatos értékeket nem említ, csupán annyit, hogy maximum 90 MB/s átvitel érhető el, illetve ügyeltek a visszafelé kompatibilitásra a 2.0-s szabvánnyal. Egy LED-es visszajelző is került a házra, ami az adatmozgást kék, a hibát és a beépített rezgésvédelem aktivitását pedig piros fénnyel jelzi a felhasználó számára.

A HV100-asok ára a kapacitás növekvő sorrendjében 57, 73 és 119 euró körül alakul, és ebben benne foglaltatnak a HDDtoGO és OStoGO szoftverek is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ADATA

Előzmények

Hirdetés