Jön a Thunderbolt kártya az új ASUS alaplapokhoz

A Thunderbolt egyelőre messze van a sikertörténettől, így a gyártók sem igazán alkalmazzák az interfészt. Lényegében egyedül az Apple áll ki teljes mértékben a fejlesztés mellett, miközben a többi gyártó közül a Lenovo a Thinkpad Edge S430-as notebookba, míg az Intel a DZ77RE-75K, az MSI pedig a Z77A-GD80 típusú alaplapba építette be a támogatást. A direkt integrálásért tehát nem sokan rajongnak, aminek nyilvánvalóan a jóval elterjedtebb USB 3.0 a fő oka, de nem elhanyagolható az sem, hogy a Thunderbolt implementálása meglehetősen drága.

Az ASUS mindezektől függetlenül nem akar kimaradni semmiből, de a cég megközelítése meglehetősen érdekes. A gyártó egy Thunderbolt kártyát fog piacra dobni, mely az új generációs alaplapok egy részén fellelhető TB_HEADER csatolóra köthető. A VR-Zone megerősített információi szerint a termék az alábbi alaplapokhoz lesz használható: Maximus V Gene, P8Z77-V Deluxe, P8Z77-V Pro, P8Z77-V, Sabertooth Z77, P8H77-V és P8H77-M Pro.

A TB_HEADER csatoló
A TB_HEADER csatoló (forrás: VR-Zone)

Az ominózus kártyára rákerül a Thunderbolt port, illetve a szükséges vezérlő, így az ASUS tulajdonképpen az implementálás költségeit csak azokkal a vásárlókkal fizetteti meg, akiket tényleg érdekel a Thunderbolt interfész használata. A hírek szerint a termék április 27-étől lesz elérhető, az árazásról azonban még nem lehet tudni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés