Toshiba LT170 7”-es tablet – ismét kategóriát tévesztettek

A Toshiba látva a konkurencia szédületes tempóját a tablet fronton, megpróbál a többiek után loholni, azonban a jelek szerint egy kissé még mindig le vannak maradva. Hónap elején adtuk hírül a Toshiba Excite 10 LE 10,1 hüvelykes tabletet, mely felépítésében és teljesítményében még éppen elfogadhatónak mondható, azonban 500 dollár feletti (a 32 GB-os már 599 dollár) vételára nem teszi valami versenyképessé a bőséges választékkal ellátott piacon. Azonban már január óta szivárognak a hírek egy 7”-es masináról, mely az árérzékeny szegmensbe érkezik, most azonban lényegében minden fontosabb információ kiderült az új jövevényről a Notebook Italia jóvoltából.


[+]

A készülék végül az LT170 nevet kapta, a képek alapján pedig megjelenése nem igazán változott az előzetesekhez képest, fekete előlapja és kékes, vagy inkább indigókékbe hajló hátlapja feltűnő jelenséggé varázsolja. Mint fentebb említettük, a gyártó az olcsóbb kategóriában kívánja útnak indítani a tabletet, ezért ehhez mérten a belsejében található hardver sem a csúcskategóriát képviseli. Az 1024x600 pixeles felbontású, 7 hüvelyk képátlójú panel mögött egy 1 GHz-en ketyegő Freescale i.MX53 SoC található 512 MB memóriával karöltve. Az adatok tárolására gyárilag 8 GB áll rendelkezésre, mely kapacitás microSD memóriakártyával, vagy akár egy a micro USB portjára kötött külső egységgel szabadon bővíthető.


[+]

A tablet előlapi és hátlapi kamerával is rendelkezik, ezek felbontása rendre 0,3 Mp és 2 MP. A gyártó állítása szerint lítiumion akkumulátora 7 órányi videózást tesz lehetővé egyetlen töltéssel. Vastagsága 11,5 mm, tömege pedig mindössze 362 gramm, vagyis egy vidám, fiatalos készülék képe kezd körvonalazódni, amely teljesítménye átlagos használat mellett elégséges lehet. A történet végén azonban egy kellemetlen adattal kell szembesülni, még pedig a közel 400 dolláros árcédulával (299 euró). Összehasonlítás gyanánt például az ASUS Transformer Pad 300 szintén 399 dolláros árcédulával indult, igaz annak képátmérője 10,1 hüvelyk, de a Super IPS+ (1280x800) panel, az NVIDIA Tegra 3 SoC, valamint a dupla mennyiségű RAM és memória, csak hogy néhány különbséget említünk, egy felsőbb kategóriát képviselnek. A Toshiba LT170 egy alapos vételárcsökkentéssel azért még tökéletesen piacképessé válhat, reméljük ezt idővel a gyártó is belátja.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés