Hirdetés

A Toshiba Satellite U840 a gyártó első 14”-es Ultrabookja

A képeken látható notebook először a 2012-es CES-en bukkant fel, akkor még konkrét név nélkül és a gyártó azt állította, hogy a harmadik, de leghamarabb a második negyedévben válik majd elérhetővé. Most azonban mégis úgy tűnik, hogy kész a Toshiba első 14”-es Ultrabookja, melyet Satellite U840 néven indítanak útjára.


[+]

Mérete 342 x 232 x 19,9 mm, vagyis vastagságban éppen hogy megfelel a hivatalos Ultrabook követelményeknek, 1,59 kilogrammos tömege (hatcellás akkumulátorral 1,73 kg) viszont már alaposan meghaladja a szabványban megkövetelt 1,4 kg-os határt, ami persze nem akadályozza meg a Toshibát az Ultrabook jelző használatában. Ezt leszámítva szinte minden más szempontból illeszkedik az Intel koncepciójába. Megjelenése elegánsan minimalista, minőségi szálcsiszolt felületeivel leginkább egy alaposan meghízott Apple Macbook Airre hasonlít. A 14 hüvelykes, LED háttérvilágítású kijelző felbontása a szokásos 1366x768 pixel.

A gép lelkét egy második generációs Intel Sandy Bridge processzor képzi, ami mellett 8 GB memória dolgozik. Az adatok tárolása 128 GB-os SSD-n történhet, de igény esetén 320 GB-os HDD és egy 16 GB-os SSD kombinációja is választható. Aránylag vaskos felépítése miatt oldalában gond nélkül elférnek a teljes méretű aljzatok, a csatlakozók között HDMI kimenet, USB portok (egy 3.0-s és két darab 2.0-s), illetve Ethernet interfész található. Billentyűzete ellenáll a fröccsenő folyadékoknak és háttérvilágítást is kapott. Vezeték nélküli kommunikációra IEEE 802.11b/g/n-es Wi-Fi és Bluetooth 3.0 + EDR modul áll rendelkezésre.


[+]

A Toshiba Satellite U840 egyelőre csak Ausztráliában bukkant fel, de vélhetően még az első negyedévben elérhetővé válik a világ más tájain is. Vételára 1400 dollár környékén kezdődik.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés