Turbo Cache-sel az alacsonyabb árakért

Mindössze 64 megabájtnyi memória található az XFX ma bejelentett GeForce 6200-as sorozatú videokártyáinak legnagyobb tudású modelljén, ám a kártya mégis 256 MB memóriát tud felhasználni a képi adatok tárolására. A cég új kártyacsaládja ugyanis elsők között aknázza ki az NVIDIA Turbo Cache technológiájában rejlő lehetőségeket, mely a rendszermemóriában lefoglalt memóriaterülettel egészíti ki a grafikus vezérlőkártyára integrált memóriát.


Fényes jövő előtt állhat

A Turbo Cache a konkurens ATI HyperMemory eljárásához hasonlóan egyes belépő szintű videokártyák ár/teljesítmény mutatóját hivatott javítani, az új eljárás ugyanis lehetővé teszi, hogy a vezérlőkre kevesebb memória kerüljön, alacsonyabb előállítási költséget eredményezve ezzel a gyártók számára.

Az XFX az elsők között jelentette be az új technológiára épülő videokártyáit, melyekre első hallásra meglehetősen kevésnek tűnő, 16, 32 és 64 megabájtnyi, 32, illetve 64 bites memória került. A rendszermemóriából lefoglalt területtel ez a méret azonban – típustól függően – kiegészülhet egészen 256 MB-ig, a memóriasín pedig 64, vagy 128 bites lehet. Az órajel szintén típusfüggő; 275 vagy 350 MHz, ezzel maximum 13,6 GB/másodperces sávszélességet nyújthat a leggyorsabb XFX GeForce 6200-as kártya.

Az új videokártyák ára teljesítményükhöz mérten baráti; 18 500 és mintegy 22 000 forint között alakul.

  • Kapcsolódó cégek:
  • XFX

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés