Új külső merevlemezcsalád a Seagate-től

A Seagate bejelentette új külső tárolóegységeinek piacra kerülését. A FreeAgent termékcsalád célközönségét az egyéni felhasználók jelentik, amit nemcsak az újszerű, elegáns formaterv, hanem a fájlkezelést, adatmentést és -visszaállítást segítő szoftver is alátámaszt. Az eszközök 5 éves korlátozott garanciával kerülnek forgalomba.


FreeAgent Go Small és Go

A FreeAgent széria legkisebb tagja a kihajtható USB 2.0 interfésszel ellátott Go Small, mely jelenleg 12 GB-os kapacitással érhető el. Egy kategóriával nagyobb a 2,5 hüvelykes notebook-merevlemezt tartalmazó, 80, 120 és 160 GB-os változatban megjelenő FreeAgent Go.


FreeAgent Desktop és Pro

Ahogy neve is mutatja, már a helyhez kötött felhasználáshoz való a kisebbekhez hasonlóan USB 2.0 csatolós FreeAgent Desktop. Ebben a modellben 250, 320 vagy 500 GB-os, 3,5 colos merevlemez dolgozik. A FreeAgent Pro névre keresztelt családfő választhatóan 320, 500 vagy akár 750 GB tárhelyet kínál, emellett a vásárlók fél éven keresztül díjmentesen vehetik igénybe a Seagate Internet Drive szolgáltatást, mely egy központi, az interneten keresztül bárhonnan elérhető privát tárterületet jelent. A Pro modellnél fejlettebb adatmentő és rendszervisszaállító funkciók állnak rendelkezésre, és automatikus tükrözés is beállítható, mellyel a kijelölt adatok, mappák átmásolódnak egy másik gépre, hordozható tárolóra vagy akár egy hálózati címre. A FreeAgent Pro interfészmodulja eSATA és USB 2.0 porttal szolgál, ám lesznek FireWire porttal rendelhető változatai is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés