Újabb ADATA csepp- és ütésálló külső SSD-k jönnek: SD600

Az SD600-as széria esetén a dizájn és a koncepció az SD700-é, a chipek itt is 3D NAND lapkák, csak a vízállóságról kell lemondanunk.

Különösen aktív az SSD-k terén az ADATA, írtuk már az SD700 típusú külső SSD-k megjelenésekor. Ezúttal ismét egy ugyanilyen jellegű termékcsaládot dobtak piacra az SD600 személyében, úgy tűnik, beváltották az elődök a hozzájuk fűzött reményeket. Némi változás azért történt – még ha azok annyira nem is jelentősek –, hogy legyen létjogosultsága is az új típusjelölésnek. Kicsit csökkentettek a méreten, valamint a tömeg is kevesebb lett, mindezek jó eséllyel a külső körkörös gumiborítás elhagyásának köszönhetők.

Az ADATA SD600-as külső SSD Az ADATA SD600-as külső SSD
Az ADATA SD600-as külső SSD [+]

Kompromisszumot így mindenképpen kell kötnünk, hiszen a víz- és porállóságról le kell mondanunk, ellenben a masszív felépítésnek (és nem kevésbé a mozgó alkatrészt teljesen nélkülöző NAND flash adattárolásnak) köszönhetően az ütésállóság megmaradt. Ezt kiegészíti, hogy a gyártó szerint cseppálló is az alkalmatosság, habár a kapcsolatteremtést szolgáló USB 3.1 Gen1 interfész csatlakozója fém komponensekkel is rendelkezik, melyek nem kaptak becsukható gumiborítást. A teljes száradásig a csatlakoztatást tehát semmiképp nem javasolnánk, de megkockáztatnánk a folyékony áldástól való nagyobb mértékű kímélést – már csak a későbbi esetleges korrózió megelőzése miatt is.

Hordozhatóságra tervezték, szinte az összes eszközhöz Hordozhatóságra tervezték, szinte az összes eszközhöz Hordozhatóságra tervezték, szinte az összes eszközhöz
Hordozhatóságra tervezték, szinte az összes eszközhöz [+]

Az új hordozható SSD széria 90 grammos tömegű, tehát nehéznek nem mondható, míg 80 x 80 x 15,2 mm-es méretekkel bír. 3D felépítésű TLC NAND flashmemóriák alkotják a tárhelyül szolgáló területet, amik az USB 3.1 kapcsolatnak köszönhetően 440 MB/s olvasási, valamint 430 MB/s írási sebességgel érhetők el legfeljebb. A tárterület elejét itt is SLC caching üzemmódúra konfigurálták, erre a gyártó pSLC (pseudo single-level cell) néven hivatkozik. Rendelkezik még DRAM cache-sel is, de ennek a pontos méretét nem specifikálták. Az üzemszerű működés 5 és 50 Celsius-fok között biztosított.

Vörös és fekete – vajon a híres mű inspirálta? Vörös és fekete – vajon a híres mű inspirálta?
Vörös és fekete – vajon a híres mű inspirálta? [+]

A négyszögletes külső adattárolók egyelőre két – 256 és 512 GB – kapacitással, továbbá két színváltozatban érhetők el: teljesen fekete, valamint vörös és fekete dizájnt alkottak számukra a tervezők. Használhatók Microsoft Windows XP, Vista, 7, 8, 8.1 és 10, Mac OS X 10.6 vagy újabb, Android 5.0 vagy újabb, valamint minimum 2.6-os Linux kernellel rendelkező Linux operációs rendszerekkel ellátott készülékeken, de Xbox One és PS4 konzolokhoz is csatlakoztathatók. Az újdonságok 3 év garanciával rendelkeznek, és sajnos egyelőre nem ismert az ajánlott fogyasztói áruk, az viszont biztos, hogy a boltokban hamarosan megjelennek, szállításuk már megkezdődött.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ADATA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés