Hirdetés

Valami elindult: az Acer már fontolgatja, hogy riválist épít az Eee PC-nek

Hamarosan megváltoztathatja a világpiaci átlaghoz képest kifejezetten olcsó, belépőszintű számítógépekkel kapcsolatos termékstratégiáját az Acer – mondta el a DigiTimes híroldalnak Scott Lin, a vállalat tajvani kirendeltségének elnöke. Lin a lapnak nyilatkozva nem titkolta, hogy cégénél az Asus Eee PC-jének kezdeti sikereit látva nemrég letették az alapjait egy hasonló projektnek, ez azonban még nem jelenti automatikusan azt, hogy az Acer – mely egyébként jelenleg a világ harmadik legnagyobb PC-gyártója – belátható időn belül előáll az Eee PC vetélytársával.

Lin szerint számolni kell azzal, hogy az Eee PC-hez hasonló olcsó megoldások a későbbiekben komoly piaci sikereket érhetnek el, ám mivel egy teljesen új szegmensről van szó, számos gazdasági megfontolást figyelembe kell venni, mielőtt a cég jelentős összegeket ölne egy új termék létrehozásába. A cégvezető szerint az efféle rendszerek kifejlesztése és gyártása egyáltalán nem jelent leküzdhetetlen akadályt, így az Acer is minden további nélkül képes lenne piacra dobni kifejezetten olcsó – akár asztali, akár hordozható – számítógépeket, feltéve hogy a kutatások azt mutatják, hogy ezekre valóban komoly igény mutatkozik.

Az Acernél egyébként megjelenése óta tanulmányozzák az Asus Eee PC-jét, a cég több példányt is megvásárolt a kis gépből (ez bevett gyakorlat ebben az iparban). A vállalat tajvani vezetője szerint az Eee PC több hiányossággal is küzd – bár erről konkrétumokat nem árult el –, mindemellett kérdéses az is, hogy a gépre telepített, egyedi felhasználói felülettel rendelkező linuxos szoftverkörnyezet beváltja-e a hozzá fűzött reményeket.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés