Hirdetés

Végül iPad lett az iSlate

Ugyan nem teljesen olyan lett, mint amilyennek várták, de végre itt az iPad, az Apple régóta emlegetett új csodafegyvere. Külsejében leginkább egy felhizlalt iPhone-ra emlékeztet, ami nem is véletlen, hiszen amolyan hiányzó láncszem az említett masina és a MacBook között.

A hiányzó láncszem (forrás: Engadget)
A hiányzó láncszem (forrás: Engadget)

Hogy tisztán lássunk: valóban tábláról van szó vagy inkább táblácskáról, mert az iPad bizony igencsak karcsúra sikeredett. Fehér hátú, fekete keretű teste nagyjából 13,4 mm vastag,  és mindössze 680 gramm, a kijelzője pedig 9,7 hüvelykes, 1024x768 pixeles felbontással.

LED + IPS = csábító kombó
LED + IPS = csábító kombó

Ha már megjelenítés, mindenképpen szót érdemel, hogy a monitor IPS panelre épül, azaz mind a betekintési szögei, mind a színei rendben vannak, semmi sem akadályozza meg a fényképek, videók élethű visszaadását. Természetesen multi-touchos érintőképernyőről van szó, amin igény esetén virtuális billentyűzet is megjeleníthető.

Csinos lett...
Csinos lett...

A készülék lelke az 1 GHz-es Apple A4 chip, aminek segítségével nemcsak újságot lehet olvasni, HD videók is lejátszhatók, sőt még játékra is alkalmas. Az adatokat Flash-alapú tárolóra lehet menteni, aminek a mérete 16 és 64 GB között lehet.

Multi-touch
Multi-touch

Egy ilyen gép halálra van ítélve vezeték nélküli hálózatok nélkül, így nem csoda, hogy az új csoda rendelkezik 802.11n szabványú Wi-Fi és Bluetooth 2.1 + EDR modullal, egyes konfigurációkba 3G is kerülhet (nem meglepő módon). Természetesen van hangszórója, mikrofonja, még iránytűként is használhatjuk.

A viszonylag nagy és nagyon színes kijelző persze zabálja az energiát, így dőreség lenne e-bookosan hosszú akkumulátoros üzemidőt elvárni az új kedvenctől, de azért 10 órára így is jó. Kapható lesz hozzá billentyűzetes dokkoló is.

A bemutató néhány perce ért véget San Franciscóban, és végül szerencsére a megjelenési idő és az ár is kiderült. A legolcsóbb, Wi-Fi-s verzió 499 dollárba kerül, és március végén kerülhet az amerikai boltok polcaira, a legolcsóbb Wi-Fi és 3G modult is tartalmazó változat pedig 629 dollár lesz, és egy hónappal későbbre várható.

Akár játékra is jó
Akár játékra is jó

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés