Hirdetés

Megnéztük a csúcs Xiaomi QLED tévét működés közben

A Xiaomi TV ES Pro 98 egy gigantikus képátlóval bíró, kvantumpontos LCD panelre épülő szörny.

A Xiaomi a barcelonai MWC 2023 expón kiállította a vállalat egyik legnagyobb tudású televízióját. Ez a Xiaomi TV ES Pro 98, amely Kínában már a boltokba került, viszont hozzánk még nem hozták el, de a rendezvényen alkalmunk nyílt megtekinteni működés közben.


[+]

A modell egy saját képfeldolgozó chippel ellátott, gigantikus, 98 hüvelykes képátlóval bíró kvantumpontos LED LCD panelt kapott. A felbontása 3840x2160 képpont, azaz 4K-s, a maximális fénysűrűsége 1000 cd/m², aminek köszönhetően a HDR tartalmak visszaadása is egész látványos, bár tény, hogy e téren a televízió elmarad a jelenlegi csúcskészülékektől.


[+]

A maximális képfrissítési frekvencia 120 Hz, és az interpolációs eljárás sem hiányzik belőle. Amit láttunk, annak alapján a mozgásmegjelenítés teljesen rendben van, semmilyen anomáliákat nem tapasztaltunk. Az tény, hogy a külső körülmények nem voltak a legideálisabbak, de mindenesetre úgy éreztük, hogy a kép kicsit fátyolos, a színek lehetnének egy cseppet markánsabbak, "tömörebbek", ragyogóbbak. Papíron jelenleg ez a Xiaomi egyik legnagyobb tudású televíziója, de úgy éreztük, hogy a kép minőség tekintetében még nincs egy ligában a jelenlegi legjobb QLED televíziókkal.

Arról egyelőre nem kaptunk információt, hogy ez a készülék  mikor és milyen áron érkezhet meg hivatalosan Magyarországra.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés