Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BenHans

    addikt

    válasz Tibiajax #127087 üzenetére

    Ha így állít sorfalat, és beáll középre, akkor én megcéloznám az alsó sarkot (kapusnak balra), és nem belsővel. Ha azt erővel eltalálod nem szedi ki, csak ha előre eldönti hogy arra fog mozdulni, mivel van előtte takarás. Abba még - ha nem így oldalról megy a labdának - külsőt is lehet rakni, de ha ebből a beállásból úgy lépdelsz neki hogy az első lépéseknél bekanyarodsz a labda mögé abból megint másra számít a kapus, mert ő is tudja mit hogy lehet lőni és figyeli is, még a támasztó lábfejed szögét is.

    Nagy igazság amit DeathAdder írt, azaz a "referenciapont", és egyben rávilágít arra, hogy érdekes volt a tornasor. Így egy ballábas játékosra talán fel lehet állítani egy jobbosra nem. Lehet, hogy a balos szögre álló 3-as számú Chilwellre állította? A 16-os 173 centis Ward Prowse hogy állhat be a sorfalba? Mondjuk nem lényeg, a 183 centis 14-es Romeu (kb pontosan olyan alkatú és magasságú vagyok mint ő :) ) fellett ment a labda. De csak lett volna náluk magasabb ember. Ha a jobbos lövésre számítva állította akkor miért nem a 185 és 190 magas 35-ös és 5-ös volt a 16 és 14 helyén? Úgy is be lehet tenni, de így még csak nem is kellett hozzá nagy húha rúgás.
    Ha a 16-os sarka felé kintebbről jár a szabad, akkor a - nekem balról jobbra - 2. és 3. falember feje fölé, ill közé célzok, ez esetben vagyis középről viszont ugyanez jobbról balra nézendő, helyileg jól felállított fal esetén. Látható is, hogy nagyjából a 14-es feje fölött megy el a labda. Én viszonylag jól lövök szabadot, és mindig nézek ref. pontot, ha rosszul áll a sorfal persze ahhoz igazítom.. Sokszor gyakoroltuk közel két méteres kapusunkkal az alternatívákat. Ha akár két lépésből sikerül meglőni a rövid felső sarokban lévő kb 4 labdányi helyet, kevesebb erővel, csak helyezve, azt nem védi (á la Pjanic pl).
    Ha középre áll és erővel rüszt vagy külső a hosszú kapufa mellé azt szintén nem védi, ha van labdányi hely a kapufa és a labda között, akkor a laposat és a felső 1/3-ba tartót nem védi, de így, fal nélkül a hosszú felsőbe erővel lehet tekerni is bele kicsit belehúzva a bokát/belsőt.

    A legzavaróbb megoldás még mindig az ha rendesen felugranak magas játékosok 185 felettiek (legalább szögtől függően az említett refernciapontok) és mögéjük befekszik valaki, hogy a lapos se menjen el.
    Így nem csak jól kell eltalálni, hogy gól legyen, mert tényleg felső sarkot kell találni, hanem szerencse is kell, hogy pont elférjen valaki(k) feje fölött/között, mert ha egy pontnál feljebb megy az nem fog ilyen közelről a léc alá csapódni. Aztán 20-22 méternél messzebbről már más a helyzet, több erőt kell/lehet beletenni, de úgy nehezebb is a célzás.

    ui. a nem állít sorfalat távolihoz ill. inkább a kapusnak zavaró a fal dologhoz: CR kedveli ezt ;] így eljut a labdája a kapuig. :DDD

    [ Szerkesztve ]

    🧡 "...gialla come er sole, rossa come er core mio..." "La forza del branco è il lupo la forza del lupo è il branco" "L’emozione di poter sedere sulla nostra panchina è indescrivibile, tutti sanno cosa sia la Roma per me" (Daniele De Rossi) Isten hozott otthon, kapitány!

Új hozzászólás Aktív témák