Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • madgie

    titán

    válasz devil-k #41869 üzenetére

    Hát ez sok mindentől függ, elég szubjektív téma, én 4K alatt már nem vennék semmit. Nyilván a "rendes retina" PPI a legjobb, de az nagyon ritka, főleg külső gyártónál.

    De már maga a panel kérdése is erősen szubjektív, mert nálam pl minden gyengesége ellenére az IPS a nyerő, egyszerűen a fotós, videós munkák miatt fontosabb, hogy a színek rendben legyenek, mint a VA kontrasztja.

    Ha olcsón kéne monitort vennem most, egy 100 ezer körüli mezítlábas IPS lenne a választásom. Sok-sok LG van ezen az áron, nem LG, de nekem most ez van, viszont ez nem tud HDR-t, a 10 bit HDMI-n nem megy vele és biztos vagyok benne, hogy kalibrálás nélkül van jobb választás. Az enyém szerencsére kalibrálva van, bár lehetne így is pontosabb, de ezért az árért elnézem neki.

    Ha minőségi kijelző a cél, akkor meg ez az, amivel már rég szemezek, mert bár nem próbáltam, de szerintem tartalomfogyasztásra és munkára is kitűnő lenne ez a Philips (az én igényeimhez legalábbis). Nyilván egy kalibrálás ennek is kell, és nem tudom, a Mini LED local dimmingje mennyire jó, de hálistennek munkánál ki is lehet kapcsolni azt, a filmeknél, sorozatoknál meg nem hiszem, hogy zavaró lenne (bár még a Macbook Pro Mini LED-je is képes néha a feliratok miatt rosszul kezelni a local dimminget).

    Szerencsére óriási választék van a monitoroknál, bőven lehet olyat találni, ami neked, nekem, akárki igényének megfelel. Az ajánlataim alapján látod, nekem semennyire nem fontos a HFR, más meg megbolondul egy 60 Hz-s monitoron :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák