Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dany007

    veterán

    válasz GergőBp #19483 üzenetére

    Majd elfelejtettem válaszolni, bocsánat. :)
    Szóval igen, pont erre gondolok, szarból várat építeni.

    Hogy régen milyen megoldások voltak az egy dolog. Részben ismerem őket, mert nagymamám a 40-es évek óta fotográfus és kb a 80-as évek közepéig az is volt. Mesélte hogy színeztek meg retusáltak képeket anno. : )
    Ami nekünk ma PS-ben pár gombnyomás, azt ők akár napokon át csinálták kézzel. :)

    Szóval no, persze kicsit túloztam hogy PS-ben mindent meglehet csinálni. De ha van hozzá egy aránylag(!) jó minőségű fotó akkor aztán tényleg mindent. Gyakorlatilag csak a tudás és kreativitás szab határt. Hiszen ha kell akár pixelről pixelre is újra lehet építeni egy képet. Pl nem muszáj lens flare effektet használni, meg lehet rajzolni kézzel is. :D Most megint túloztam, de csak szemléltetésképpen.

    Ami valódi példának talán elmegy az említett hamburger fotózás. Én is sok trükköt olvastam, hogy milyen módon tartják egyben a hambit a fotózás végéig, meg hogy ki van hurkapálcázva nehogy szétessen meg valami spéci gumis húsnak látszó valamit raknak a hús helyére meg ugye a korábban említett spriccelés stb...
    Na de kérem, ha van egy alap jó minőségű fotó egy szottyadt hambiról azt is fel lehet javítani. Fel lehet "puffasztani" ki lehet színezni, csillogást lehet neki adni, akár plusz salátalevelet be lehet rakni stb...

    Ugye biztos mindenki látta youtube-on azt a PS speed videót amikor is a srác egy rusnya dagadt rózsaszín bikinit viselő nőből topmodellt varázsolt pár óra alatt! De láttam ennek egy advanced változatát is, mikor egy vén öreg kriptaszökevénynek látszó "nőből" szintén manökent varázsoltak PS-ben. Nyilván itt a végeredménynek már semmi köze sincs az eredetihez, sem a valósághoz de a lényeg, hogy a végeredményt látva meg nem mondanád, hogy mi volt az alap. Gyakorlatilag egy új képet egy új fotót épített fel az ember.

    @ViZion:

    No, ezt nem tudtam, hogy ilyen jó lehet még egy ilyen régi szoftver is. :)
    Van ma még egyáltalán külön tördelő szakma? Mármint tanítják? Nem csak tördelő-grafikus úgy egyben? Amúgy nálunk azért lenne jó egy db grafikus, mert annyi munka meg nincsen hogy mindkettejüket ellássa. Gyakran passzolok át én is nekik munkát ha a kivitelezés és az ügyfélkapcsolatokból rogyásig vagyok. Egyszerűen nem tudok úgy kreatív munkát végezni, hogy közben 20 percenként hívogatnak telefonon, 2 árajánlatot csinálok egyszerre, meg óránként megyek a főnökömhöz kisebb-nagyobb meetingekre. Ja meg közben megy a gép is köpi ki az anyagot... Rosszabb esetben mindemellé még van egy kivitelező csapat kint terepen, akiket nekem kell "irányítani" ügyintézni bentről.
    Szóval no az a gond, hogy ma már közel sincs annyi munkájuk ami indokolná, hogy minden részfeladatra külön embert tartson a cég. De ez meg nekem igazából csak jó.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák