Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • general

    addikt

    válasz berzerker83 #21096 üzenetére

    VIZionnak is

    nézzétek már meg, a srác mit ír. kezdő felhasználó tanulni a PS-t. tök felesleges ilyenkor többszázezres vasat ajánlani neki., bőven jó lesz, amit ír szerintem.
    aki komoly munkára keres gépet az nem fog itt kérdezgetni, mert pontosan tudja azt, amit ti is írtok, és amit én is tudok. nem hasonlítom magamat sekihez, nem tudom, ti mivel foglalkoztok (és nem is tartozik rám, nem is lényeges itt, a fórumon), de én sem 200 pixeles bannereket gyártok, 22mp-es fotókkal dolgozom, retusálok, és nekem elegendő a hardverem. csak a ram kevés nálam, mert 4-5 fotót már nem igazán tudok megnyitva tartani, LR mellett pláne, amikor 500+ mb-osra hízik darabja a PSD-knek. nem szeretek 8 bitben dolgozni, :-) bár biztosan tudnám okosabban is csinálni, egyelőre tanulom ezt is. mármint hogy hogyan tartsam kisebb méreten az aktuális fájlt, mert nem ritka, hogy felszalad giga környékére. biztosan tudnám takarékosabban csinálni, törekszem rá, nincs még több éves tapasztalatom benne. :B de még ekkor sem lassul be, vagy laggol. mondjuk ritkán használok olyan 15 rétegnél többet egyelőre. GTX660-as vga van mellé, gondolom besegít rendesen az i5-nek. (hm, ki fogom próbálni, hogy milyen, ha lekapcsolom az nVidia-t, és csak az integrált GPU segít, kíváncsi vagyok)

    szóval természetesen komolyabb munkához kötelező az izmos vas, ez nem is kérdés, de itt nem erről van szó most, ezért írtam, az ajánlásomat. és igen, az is igaz, hogy vannak, akik ennek ellenére csak HQ hardvert tudnak ajánlani, semmi kompromisszum. :)

Új hozzászólás Aktív témák