Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • KockásZebra

    csendes tag

    Sziasztok,

    Nekem egy pár éves (már nem garis) Albacomp Activa Eco Mobil Smart v3 notim van, leánykori nevén Clevo M520N, benne T2250-es Core Duoval.
    Alapvetően teljesen elégedett vagyok vele, nagyon szeretem, de van egy kis hibája: a VGA kimenete elég rossz minőségű, minden monitorral kicsit homályos, szellemképes. (Nem nagyon, öt perc után fel se tűnik.)

    Az igazi probléma az, hogy ha az új csillivilli full HD-s monitoromat akarom rádugni, azzal időnként nagyon elzajosodik a kép. Ez egyébként fura módon csak alacsony CPU-használat mellett és csak indítás után jön elő: ha elindítok valami cpu-zabálót, elmúlik és később nem is jön vissza. (Magától is elmúlik, de az kb. negyed óra.) Az nem lehet, hogy a HD felbontás zavarja, mert egyébként teljesen stabil, csak a "default" homályossága észlelhető.

    Már kipróbáltam mindent, ami eszembe jutott: másik laptop táppal, VGA-to-DVI átalakítóval, 16 bites színnel, akksi nélkül, másik konnektorral, másik kábellel, közelebb/messzebb a monitortól... Egyik se oldotta meg.

    Most úgy használom, hogy amikor elkezd zajosodni, elindítom a víruskeresőt a háttérben, az eléggé kihajtja ahhoz, hogy megjavuljon a kép. ;] De azért ez mégse igazi megoldás. :(

    Lehet ezzel valamit kezdeni? Előjött már ilyen másnál is?
    Mivel a garancia már nem játszik, így bele tudok turkálni, ha kell...

Új hozzászólás Aktív témák