Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • alvaro

    senior tag

    Ma végre nekiestem, hogy csináljak valami durva DOS végi kompógépet egy kis win98/glide felhanggal, de egyelőre csak a szívás volt, most másodszor rakom félre az egészet.

    Az alapkoncepció az volt, hogy van itt egy ISA 462-es lap, Abit KT7A, nem is az első egyébként. A lényeg, hogy belemegy egy GUS, és a BIOS a Palominot még normálisan felismeri - gondoltam, ennél harapósabbat már tényleg nehéz összehozni. Win98 kedvéért meg mehet bele egy szép előpaneles Live!, erre tartogattam. Meg egy Voodoo2 is, mert az úgy kimaradt nekem anno, mint annak a rendje.

    Videokártyán sokat hezitáltam, mert akartam sok szép VESA módot, de nem akartam a win98-as dolgok alól se nagyon kibutítani a grafikát. Először egy 9200-as Radeonra gondoltam, már próbálgattam, jó BIOS, jó sok kisfelbontással. Igaz, 64 megás, szóval aki megnézi, van-e elég memória a kártyán, az nullának gondolja és kilép (jizz, khm...), de majd megoldjuk.

    Persze. Azt még meg. De a szép magas kondik az AGP slot mellett másképp gondolták, jól beléjük akadt a hűtője. Sebaj, van kártya bőven, megoldjuk.

    Amit nem tudtam viszont megoldani, az éppen a legfájóbb pont. Ha megy valami, nagyon megy. De a GUS bugzik benne, hol szól, hol nem szól, kihagy, elcsúszik, más szól, IRQ vagy DMA nem oké, de a fene jobban tudja... Bloodban pl. zene van, effekt semmi.

    Szóval egyelőre félretettem. Lehet, hogy jobban járok egy másik lappal. Kéznél tua, slot1, slotA, a slotA-val éppen most játszottam, abban nem problémázott a GUS. Ja igen, a KT7A-ban az alaposság jegyében 4 különbözőt kipróbáltam, classic, klón, ace, pnp, mind xar volt benne... Ennél még az ISA P4 lap is kompatibilisebbnek tűnik :(((

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák