Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • frescho

    addikt

    válasz Pikari #91981 üzenetére

    Mindig hullámokban jön az "újítás" Ólom mentes forraszanyag, ciripelő tekercsek, alulméretezett FET hűtés, egyáltalán mindenen alulméretezett hűtés, nem megfelelő impulzus terhelhetőségű FET/vezérlés, venti lekapcsolás ott is ahol nem kellene.

    Az, hogy nekem a 30-40 éves gépekben bármi meghallhat nem lep meg. De viszonylag új cuccok is el tudnak hullani simán, mert "nem gondoltak rá" (értsd: Mérnök elfogyott, RTFM nem is volt.) Pl. az 4 modulos FX procik csodás tápvezérlése simán kiirtotta a gyenge lapokat.

    Az RTFM és logikus gondolkodás sokszor kimarad. Most azon pislogok, hogy valaki úgy írt meg egy floppy fájl formátumot, hogy az SD lemezek minden bájtját 2x tárolja le egymás után. Az indoklás: így pont annyi helyet foglal, mint a DD. Ha úgyis emuláljuk és a track headerben ott az infó akkor minek kellett ezt így meggányolni? Akár a fő headerben lehetett volna egy pointer minden track-re amit betölt az ember memóriába (80*2 bájt?) és akkor még a seeknél sem kell végigjárni a chain-t. A másik programozó vasat emulál, csak éppen nem érti a CPU ciklusokat, rossz regisztert ad vissza, címeket von össze bitművelettel ami egyik modellnél működik, másiknál meg csak azért, mert a DOS írója minden címre is kiírja ugyanazt :F . Abban a DOS-ban is vannak azért érdekességek. Ja ez mind on, mert TRS-80-ról van szó :) Nah. nem folytatom, inkább megyek aludni...

    [ Szerkesztve ]

    https://frescho.hu

Új hozzászólás Aktív témák