Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • helkis

    addikt

    válasz HERR Z #6397 üzenetére

    köszi a válaszokat, weekenden én is megnézem a lapom, ha lesz rá időm.. :R

    egyébként a c&q-t illik kikapcsolni, illetve a win7 is be tud keverni powermanagement téren, azaz hozzá tud nyúlni a fesz-ekhez is.

    az alaplapoknál pont a nagyobb tartalékok (fejlettebb bios, több fázis, jobb VRM, ezek hűtése, szerencse) adnak lehetőséget az extrém tuningra.. illetve a sokkal jobb proci hűtés..
    az átlag tuningot, ahol nem kel feszt emelni szvsz minden am2+-am3 lap tudja. tehát +10%-ot minden elektronikai alkatrész elvisel ugyanolyan feszen, hűtéssel, órajelen, ha nincs szerencséje az embernek akkor kevesebbet, ha van akkor többet, de ez ugye függ az aktuális gyártástechnológiától is..

    a cpu-znek utánanéztem, van egy rakás dll-jük, egy rakás sensorIC-hez, ami a lapokon a paramétereket detektálja, ellenőrzi ezekből veszik ki az infót, ha újabb a chip mint a program akkor valszeg van eltérés.. ekkor a bios hardwaremonitorja reálisabb képet adhat, nem vitatás, ezért kell mindig a legfrissebbet használni..

    ami viszont fontos szvsz, hogy inkább mindig a magasabb értéknek higgyünk ha már tuningolunk, mert tényleg károsodhat a proci (nem csak a magasfesz, hanem a magas hőfokoknál is), aztán meg jön a sírás.. meg tele lesz a ph szétfeszelt degradálódott procikkal, ahogy most is.. (ezért is szeretek tőled venni procit.. :D)

    "Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org

Új hozzászólás Aktív témák