Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • katt777

    félisten

    válasz csibe74 #1252 üzenetére

    Nem mindenki tud ám nagykerből VGA-kat lenyúlni. :( Nettó árak közlését bruttó nélkül ráadásul még büntetik is.

    FragMaster: Én teljesen nyugodt vagyok. ;) És tapasztalt. :DDD

    dangerzone: Nem biztos, hogy így van, pl. a 4870 is remekül hűt és halk is gyárilag, de ATT-szal sokkal hűvösebb, és kevesebbet fogyaszt. De NEM KELL kézzel belőni.

    priti: Az 1. 4870-em csinált ilyen melegedős cirkuszt, de az hibás is volt. Persze az sem mindegy, milyen házban van az adott VGA, adott esetben ez -10-20°C-ot is jelenthet.

    lsc: Erről beszélek én is :K : gyárilag ésszel tervezték azokat a VGA-kat, viszont nálunk nem mindenki épít ésszel gépet (különös tekintettel a PC házra és a hűtésre). Lehet finomítani a beállításokon, hiszen nálam pl. a HAF-932-ben eleve nem melegszik úgy a kari, mint egy noname 6k-s házban, vagy akár egy márkásabban is, de gyárilag nem túlmelegedésre lövik be a kártyákat.
    Az viszont tény, hogy hiába bírják az ATI kártyák hivatalosan a 120°C-ot, attól egy 100°C körüli VGA hőmérséklet (ha ennyire hevül a GPU, az az egyéb alkatrészeknél már 115°C körül van, ezért is kapcsol takarékos módba pl. a Sapphire 102°C-os GPU-nál) nem feltétlenül tesz jót a környező hardvereknek, pl. alaplapoknál már 65°C-tól felhívják a figyelmet a meghibásodás veszélyére; az élettartam-csökkenés meg garantált. De ha valakinek max. 100°C-os a VGA-ja, az alaplapja és egyéb cuccai meg elvannak 50°C alatt, akkor lényegében nincs miért aggódnia. Persze van, aki a hűvös cuccot szereti, az játszadozzon a hardverével, de azért nem a tervezőket kell szapulni. ;)

    Funkcionális analfabéták kíméljenek!

Új hozzászólás Aktív témák