Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Zoo123

    senior tag

    válasz aleister #27798 üzenetére

    Minden referncia kártyán -amiket linkeltél az nekem referenciának tűnik- digitális VRM van, az ASUS voltage tweak is hasonló tuningszoftver mint az MSI Afterburner, ugyanazt tudják, én az AB-t használom, nekem bevált.

    Nekem az egyik kártya referencia, a másik a Sapphire New design.
    MSI afterburnerben 900/1200-on járnak szinkronban, ehhez a referenciakártyának 1.13V feszültség kellett, a másik kártyán meg nem lehet feszt állítani, de így is bírja a tempót! :)

    "Esetleg CF témában annyit tudnál még segíteni, hogy úgy tudom, hogy a fedélzeti memória esetén a legkevesebb rammal szerelt kártyához szinkronizál a rendszer. Ez igaz számítási teljesítményre is ugye?"

    Minden kártya a saját memóriájában dolgozik, ezért nem adódik össze a kártyákon lévő fedélzeti memória! Ha az egyik 1GB-os a másik meg 2GB-os akkor is olyan mintha 2db 1GB-os kártyád lenne, mert ha az egyik kártya kifogy a memóriából, akkor szaggatni fog a játék, hiába 2GB-os a másik, az nem segít. :N

    "Ergo hiába tuningos nagyon az egyik vga, ha a másik (pl) csak alap órajelen ketyeg, akkor a CF hozzá fog szinkronizálni."

    Ha az egyik kártya magasabb órajelen jár akkor annak a terheltsége nem 99% hanem csak kevesebb, míg a lassabb kártya meg 99%.on dolgozik, de én úgy vettem észre hogy mégis gyorsabb valamivel mintha mindkét kártya alapórajelen megy, bár kétségtelenül jobban jársz ha szinkronban, azonos órajelen mennek.
    Az MSI afterburnerben van lehetőség az órajelek "összeszinkronizálására" én is úgy használom, remekül működik. :)

    De ez itt OFF, a Crossfire kélrdéseket tedd fel a Crossfire topikban.

    [ Szerkesztve ]

    ''Nem vagyok komplett őrült... pár darab még hiányzik!''

Új hozzászólás Aktív témák