Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • 'FCs

    csendes tag

    másfél év után lecseréltem a 3700x-et egy 5900x, meglepett, hogy van érezhető különbség sima desktop használatnál is.
    úgy gondoltam, hogy finomhangolom a dolgokat /a 3700-et csak minimális negatív offsettel használtam + memória tuning, már annyira nem szeretem a maxot kihozni, mint régen/, de szivatósabb a dolog a vártnál.
    a lap egy asus x570 prime pro 3801 bios, a hűtő egy nh-d14, auton 4250 all-core a cb20 73 fokon, és single 4900 körül fut.
    kicsit játszottam a curve optimizerrel, de az eredmények nem voltak meggyőzőek, all core -10-en pl. simán vesztettem 200mhz-t cb20-ban, -30-cal nyertem ennyit, de veszítettem 150-et single-ben. nem volt sok időm, ezért felfüggesztettem a dolgot, pbo-t disabled-re raktam és ennyi.
    amikor kijött a ctr 2.1, akkor gondoltam újra foglalkozom a kérdéssel /mivel alapból is nagyon gyors a gép, a kíváncsiságon túl nem nagyon érzem az igényét a plusz teljesítménynek/, letöltöttem, de már a diagnostic-nál rendszeresen kifagyott a rendszer. nagyjából fél nap volt mire rájöttem, hogy mi a gond. nem tudom, hogy más találkozott-e hasonlóval, vagy más lapok biosánál hogyan működik, de kiderült, hogy hiába lett a pbo disabled és ezzel eltűnt a curve opció, a beállítások viszont ettől függetlenül aktívak maradtak. vissza kellett kapcsolni a pbo-t, curve ki, save+exit, bios-ba be, pbo ki és akkor lett minden default. nem egy barátságos megoldás. eleve nem tetszenek az átfedések az ai tweaker és advanced szekció
    között, abszolút nem egyértelmű, hogy ellenmondásnál pl. melyik nyer.

Új hozzászólás Aktív témák