Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mipityu

    tag

    válasz tvamos #13196 üzenetére

    Na most lett elegem ebből az "olvasásra 4:3" mániából.
    A könyvek méretét - bizonyos korlátok között - nem véletlenül tartják kis méreten.
    A cél, hogy a sorok csak olyan hosszúak legyenek, hogy a végigolvasásuk ne járjon fejmozgással (természetesen ettől speciális (pl. képzőművészeti kiadás) esetekben el lehet és el is térnek). Erre ideális még 10" esetén is a 16:9. 7"-es képernyő esetén nagyjából mindegy, de 10"-esnél mindenképpen a 16:9 a jobb, mert 4:3 esetén már nem tudod csak szemmozgással követni a sort.
    Ettől függetlenül természetesen mindenki olyan tabletet használ olvasásra, amilyet akar. Nekem volt Acer 500 (16:9) is, jelenleg PD10 (16:9) és mindkettőn (sőt a 4,3"-es 16:9-es Sensation-ön is) probléma nélkül olvasok. Regényeket. Igaz a huszon akárhány év alatt (mióta számítógépet használok) hozzászoktam a képernyőn olvasáshoz.

    PD10 Freelander - Skype próba.
    Tegnap délután kipróbáltuk, de egy aag lakóhelye közelében alakuló vihar kétségessé tette a tesztet.
    Én a PD10 oldalon ültem. Amit eddig sikerült kideríteni: ez volt a tesztelt készülékek között eddig a legjobb. Én már délelőtt is kipróbáltam Melbourne-i barátommal. Részemről (fülhallgató csatlakoztatása után) teljesen jó volt a bejövő kép és hang is. Saját hangszórójával halk. A mikrofon minden esetben a beépített. Péter szerint a kép gyenge de látható, értékelhető volt (0,3 megapixeles kamera - nincs csoda), a hang érthető.
    Aag-gal, ha Ő nem kapcsolta be a kameráját, akkor a kimenő kép lsd. Péternél és mindkét irányú hang kifogástalan volt. Ha Ő is bekapcsolta a kameráját, akkor az én hangom szétesett. Elvileg az Ő oldalán 20/2 a net, nálam 50/5 (mindkettő megabitben értendő), de egy Náluk kialakulóban levő vihar miatt (légkábel) egyszer meg is szakadt a netje, ezért gyanús lett, hogy nem stabil sávszélesség okozhatta a hibát. Ma újabb teszt, remélhetőleg "ideális" körülmények között.

    Xiaomi Mi Note 10 Lite 8/128 - Teclast X98 Air 3G

Új hozzászólás Aktív témák