Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • lumpen_stex

    aktív tag

    válasz z0d1AK #1425 üzenetére

    hibás feltételezés. attól, hogy virtuális felulet az android mért kellene ugyanolyan gyorsan futni minden hw-n?

    az android egy alap linux rendszer, mert a linux kb mindenen képes futni, igy meg van teremtve a hozzáféres a halózathoz, grafikahoz, hanghoz, filerendszerhez.

    ez már igy is elég lenne, de nem lennének a programok komaptibilisek és ugykelene válogatni, mint a symbian-nál vagy a wince-nél. ezért az egészre ráhúztak egy egyen felületet amit a programok látnak. ezen keresztül a halózat, stb java api hivásokkal elérhető, igy egy program akármilyen anrdoid-ot futtató kütyün menni fog.

    és ezért nincs semmilyen optimalizáslási lehetőség már ami az sw-t illeti. lehet bele több memőriát és erősebb cpu-t tenni. és ennyi.

    de egy cortex a8 1ghz, valami 5$ nagy tételében(kiskerben 12$), így egy kinai buherancia lehet pont olyan gyors, mint a gtab. persze nem lesz szép és nem lesz multitouch, gyagyi a kijelző, stb.

    szóval az eredeti kérdésre visszatérve, ha 1ghz-en fut a kinai cucc pont olyan gyors lesz, mint a gtab. pl az a81e ilyen (csak hogy hazabeszéljek)... sőtt ha megnézed a top10-et ott vannak 90 mflops sebességű húzott kinai (és nem kinai) cuccok is.

Új hozzászólás Aktív témák